Почетак Актуелно Вучић: Очекујем да се посао са „Бором“ заврши до краја године

Вучић: Очекујем да се посао са „Бором“ заврши до краја године

4 друго читање
1
0
2,130

„Тражимо стратешко и суштинско решење за РТБ“

 

Данас су резултати „Бора“ неупоредиво бољи, компанија функционише добро и испуњава све своје обавезе, изјавио је председник Србије Александар Вучић. – Поступак приватизације РТБ-а Бор тече по утврђеној динамици, а његов исход биће објављен у првој половини ове године. Свака брзоплетост би могла само да нашкоди, поручено је из кабинета премијерке Ане Брнабић
БЕОГРАД
. – У Рударско-топионичарском басена Бор данас је боље стање. Повећан је и извоз, али је и цена бакра висока, иде преко седам хиљада долара за тону. Резултати „Бора“ су неупоредиво бољи и то због тога што за ову компанију тражимо стратешко и суштинско решење – рекао је председник Србије Александар Вучић.
Вучић: Очекујем да се посао са „Бором“ заврши до краја годинеУз наду да ће се „Бор“ решити, председник државе подвукао је да компанија сада добро функционише и испуњава све своје обавезе.
За РТБ нам је потребно улагање од око 300 милиона евра да бисмо подигли „Церово“, „Јаму“, остале копове и могли тамо да имамо своју руду. Зато јуримо сада да видимо ко ће бити стратешки партнер, ко улази у „Бор“. Има заинтересованих и Кинеза и Руса, надам се да ће тендерска процедура кренути од маја, па да тај посао завршимо до краја године. Да тако ојачамо целу источну Србију, да се дигну Бор, Мајданпек, Неготин, Кладово, Зајечар, Књажевац и Бољевац – казао је Александар Вучић.
Из кабинета премијерке Србије Ане Брнабић потврђено је да поступак приватизације РТБ-а Бор тече по утврђеној динамици и да ће његов исход бити објављен у првој половини ове године.
Реализација и затварање трансакције очекује се до краја године, а Влада Србије и надлежни ресори раде најбрже што могу како би се тај процес ефикасно и квалитетно привео крају. Имајући у виду велики стратешки значај РТБ-а Бор, који се тренутно формално налази у УППР-у, као и веома комплексну структуру те трансакције, односно приватизације, свака брзоплетост би могла само да нашкоди – речено је у кабинету Брнабићеве.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Један коментар

  1. SM

    23. фебруара 2018. у 10:38

    Treba videti model velikog rudarsko-metalurškog kombinata KGHM iz Poljske.Mislim da bi to bilo najbolje rešenje za RTB Bor, za Istočnu Srbiju, naravno i za državu Srbiju.Razvoj tog modela je bio u dve faze, a mi smo sada u prvoj fazi.I na kraju, moje mišljenje je da RTB Bor ne treba prodati. Srećno!

Оставите одговор

Погледајте и

Отворена изложба фотографија “Зелени хоризонти: Уметност одрживог рударства у Србија Зиђин Копер”

Јавности представљени најзначајнији еколошки пројекти у Бору и Мајданпеку Иако је посао у …