Почетак Актуелно Због неблаговремене поправке трафо-станице – штета 30 милиона динара

Због неблаговремене поправке трафо-станице – штета 30 милиона динара

4 друго читање
1
0
766

ФАБРИКА БАКАРНЕ ЖИЦЕ. – Више од 12 сати, због квара у трафо-станици, Фабрика бакарне жице ТИР-а Бор била је без електричне енергије, па су оштећене две пећи и причињена штета око 30 милиона динара. Истовремено, без струје су били и производни погони у фабрикама соли метала и фотохемикалија.
Због неблаговремене поправке трафо-станице – штета 30 милиона динараНастала штета могла је да буде избегнута јер је квар могао брзо да буде отклоњен, али је власник „Гранд инжењеринга“ Драган Живковић, на чијем се поседу налази трафо-станица која струјом снабдева све фабрике у индустријској зони на Седмом километру, забранио радницима „Електродистрибуције“ да интервенишу.
Струја је нестала 4. фебруара око три сата и дежурни електричар је одмах позвао „Електродистрибуцију“. Власник „Гранд инжењеринга“ није дозволио радницима да уђу на његов посед и отклоне квар. Није помогао ни судски налог да дозволи интервенцију и тек по други пут, уз налог суда и интервенцију полиције, дозволио је да радници „Електродистрибуције“ отклоне квар. Радници Фабрике бакарне жице су, у присуству полиције и судског извршитеља, обили трафо-станицу и омогућили радницима „Електродистрибуције“ да отклоне квар. Због неблаговремене поправке трафо-станице – штета 30 милиона динараЗбог таквог понашања изгубили смо драгоцено време, па је квар отклоњен тек после 12 сати, што је проузроковало оштећење две пећи и штету која је процењена на око 30 милиона динара – каже директор Топионице и рафинације бакра Бобан Тодоровић.
Не улазећи у мотиве зашто власник „Гранд инжењеринга“ Драган Живковић није дозволио радницима „Електродистрибуције“ да одмах интервенишу, иако се из поменуте трафо-станице струјом снабдевају све фабрике у индустријској зони на Седмом километру, директор ТИР-а Бобан Тодоровић је против Живковића поднео кривичну пријаву Општинском суду у Бору.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Актуелно

Један коментар

  1. nenad

    6. фебруара 2014. у 11:50

    pa bre ljudi jer vi vidite da radnici uvek rade svoj posao!

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…