Почетак Корпоративна одговорност Акција добровољног давалаштва крви у Топионици

Акција добровољног давалаштва крви у Топионици

0 друго читање
2
0
959

Прикупљено 30 боца драгоцене течности

На списку Актива ДДК Топионице 152 даваоца. – Д. Миловановић: Сарађујемо са свим синдикатима, Општинском организацијом Црвеног крста и Заводом за трансфузију крви у Бору. – Др С. Милутиновић: Они схватају давалаштво управо онако како треба – да је то хумани, добровољни чин. Стварно сам дирнута када их видим да одмах дођу задихани право из погона, јер ми не зовемо тек тако него када је крв стварно потребна

РТБ Бор, ТОПИОНИЦА. – Актив добровољних давалаца крви Топионице организовао је 21. маја акцију у којој је прикупљено 30 боца драгоцене течности. Пошто није ваљано радио у претходних десетак година, по речима председника Драгана Миловановића, у фебруару је одржана Скупштина и обновљен рад Актива. Тадашњи број давалаца (140) у међувремену се „попео“ на 152, па се може рећи да је сваки трећи радник Топионице и велики хуманиста. Ово је, иначе, прва акција „оживљеног“ Актива ДДД Топионице. Међу онима који су се одазвали било је ветерана (један са чак 90 давања), али и оних који су се први пут одлучили на овај хумани гест.
Акција добровољног давалаштва крви у ТопионициИмамо 13 делегата распоређених по радним јединицама, а од пословодства погона добили смо и канцеларију у којој одржавамо састанке. Сарађујемо са свим синдикатима, Општинском организацијом Црвеног крста и Заводом за трансфузију крви у Бору. Поновио бих да имамо велику помоћ и подршку управника Топионице Саше Радуловића и, када буде видео успешне резултате ове акције, надам се да ће нам одобрити набавку рачунара, како бисмо још боље функционисали и омасовили давалаштво – наглашава Миловановић који је и сам 56 пута даривао драгоцену течност.
Акција добровољног давалаштва крви у ТопионициДа ни жене нису изузетак када је у питању широко срце топионичара, потврђује и пример Олге Радуловић којој је ово било 17. давање. – Осећање да некоме својом крвљу спасаваш живот је добро – кратко и скромно је одговорила Олга. Зоран Буђевић је вишеструки давалац – 70. пут је учинио овај корак. – Само бих апеловао на Боране да се што више прикључују овим акцијама, јер тако помажемо онима којима је неопходна драгоцена течност – поручио је Зоран.
Акција добровољног давалаштва крви у ТопионициДр Снежана Милутиновић, начелник Одељења за трансфузиологију Здравственог центра у Бору, изузетно је задовољна одзивом у овој акцији и предвиђа одличну сарадњу са Активом ДДК Топионице. – Домаћини су веома љубазни, услови су добри с обзиром на то да смо у погону. Сигурно ће ово постати традиционално окупљање на овом месту. Прикупљамо крв за лечење наших грађана у Општој болници у Бору. Занимљиво је да су данас били даваоци свих крвних група, што је веома добро. Одувек је у ТИР-у, посебно у Топионици, био највећи број давалаца у односу на број запослених. Они схватају давалаштво управо онако како треба – да је то хумани, добровољни чин. Стварно сам дирнута када их видим да одмах дођу задихани право из погона, јер ми не зовемо тек тако него када је крв стварно потребна. А, и ова количина је значајна резерва да можемо опуштено да радимо и не тражимо од родбине пацијената да доведу даваоце – истиче др Милутиновић.

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Корпоративна одговорност

2 Коментари

 1. goran

  24. маја 2013. у 15:42

  Topionicarima ne skidaju stimulacije kad daju krv kao nama u elektrolizi tako da oni ne gube od plate i ne bivaju kaznjeni za svoju humanost kao mi elektrolizeri.Licno sam dao oko 50 puta krv ali sad kad mi za to skinu od plate ja kaznjavam svoju porodicu i zakidam im mesecni prihod a posto samo ja radim to im i te kako znaci.Za moju humanost treba da ispasta moje dete tako da ja sad dajem krv samo kad je nekom bas to neophodno.Kad bi i nas doveli u ravnopravan polozaj sa topionicarima i prestali da nam uzimaju stimulaciju zbog davanja krvi i mi elektrolizeri bi redovno davali tu dragocenu tecnost jer nismo ni mi manje humani…

 2. Danilo

  30. децембра 2013. у 09:38

  Aktivu dobrovoljnih davalaca krvi Rtb-Bor

  Neizmerno se zahvaljujem na pomoci koju ste mi pruzili pri davanju krvi ,cestitam Vam Novogodisnje i Bozicne praznike sa zeljom da vasa humana misija bude Vecita.

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…