Почетак Синдикална страна Акција Синдиката „Независност“ ТИР-а

Акција Синдиката „Независност“ ТИР-а

3 друго читање
0
0
780

Рекреација у Грчкој

 

Стотину металурга – чланова ове интересне организације радника, као и чланови њихових породица почетком јуна боравили 11 дана у најлепшим грчким летовалиштима (Тасосу и Олимпик Бичу)

Рекреација у ГрчкојРТБ Бор, ТИР. – Синдикат „Независност“ Топионице и рафинације бакра почетком јуна организовао је за сто запослених у ТИР-у – чланова ове интересне организације радника једанаестодневну рекреација у најлепштим грчким летовалиштима (Тасосу и Олимпик Бичу). И то не само што је и финансирао, већ је омогућио радницима да поведу и чланове својих породица.
По реаговању радника, боравак у овим прелепим местима је пун погодак. Пливање, сунчање, шетња, пецање, одмор у чистој и еколошки нетакнутој природи су оно што је радницима ТИР-а потребно да би „напунили батерије“ и тако остварили што боље радне и производне резултате. Рекреација у ГрчкојСамо одморан и задовољан радник може да допринесе максималној продуктивности у предузећу. Први пут после неколико деценија, сваки радник је имао плаћено одсуство за рекреацију у трајању од седам дана. Све то је позитиван резултат социјалног дијалога и преговарања репрезентативних синдиката ТИР-а и послодавца, а, на предлог нашег синдиката, дефинисано је Колективним уговором – каже Драган Јанкуцић, председник Одбора повереника Синдиката „Независност“ ТИР-а.
Акција се наставља и најесен (још две смене на Тасосу и Неаврасти), али и следеће године, при чему ће металурзима бити омогућена рекреација у бањама Србије, Шпанији, Турској, Бугарској, Грчкој и Црној Гори. Већ је почело пријављивање за овај вид рекреације следеће године (постоји могућност отплате на чак преко 30 рата).

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Синдикална страна

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…