Почетак Корпоративна одговорност Актив ДДК Топионице организује тродневну акцију давалаштва крви

Актив ДДК Топионице организује тродневну акцију давалаштва крви

4 друго читање
0
0
929

Данас прикупљено 35 боца

 

На списку Актива ДДК Топионице 160 давалаца. – Д. Миловановић: осим са Службом за трансфузију крви, сарађујемо са свим синдикатима, а велику помоћ и подршку имамо од директора ТИР-а. – Др С. Милутиновић: Актив ДДК Топионице је већ дуго наш веома добар сарадник, јер су увек ту када нам је потребна помоћ

Актив ДДК Топионице организује тродневну акцију давалаштва крвиТОПИОНИЦА. – Актив добровољних давалаца крви Топионице у Служби за трансфузију крви Опште болнице у Бору организује тродневну акцију (6., 7. и 8. јуна), а већ данас прикупљено је 35 боца драгоцене течности. Ово је, иначе, прва овогодишња акција Актива ДДК Топионице. По речима његовог председника Драгана Миловановића, за три године (Актив је формиран фебруара 2013.), број давалаца се „попео“ на 160, па се може рећи да је сваки трећи радник Топионице и велики хуманиста. Међутим, ту су и чланови из других погона ТИР-а – Електролизе, Енергане, Фабрике сумпорне киселине и Ливнице бакра и бакарних легура
Актив ДДК Топионице организује тродневну акцију давалаштва крвиВећ данашњи одзив давалаца говори да је акција у потпуности успела. Дошли су и људи који не раде у Топионици. Акције организујемо за потребе Службе за трансфузију крви, за наше раднике, али и све суграђане. Међутим, наши чланови дају крв и мимо акција, наменски када се укаже потреба. Радује ме што број чланова Актива ДДК Топионице стално расте. Осим са Службом, сарађујемо и са свим синдикатима. Велику помоћ и подршку у организовању акција имамо од директора ТИР-а Бобана Тодоровића који је данас, такође, дао крв – наглашава Миловановић који је и сам вишеструки давалац.
Актив ДДК Топионице организује тродневну акцију давалаштва крвиМеђу онима који су се одазвали било је ветерана, али и оних који су се први пут одлучили на овај хумани гест. Да је широко срце топионичара потврђује и Звонко Ковачевић који је више од 60 пута даривао драгоцену течност. – Ако могу ја као инвалид рада, зашто не би могли и здрави? Учествујем у свакој акцији. Боље се осећам када дам крв. Спашавамо живот, помажемо. Зато препоручујем свакоме ко је способан да бар једном годишње да крв и помогне другима.
Актив ДДК Топионице организује тродневну акцију давалаштва крвиДража Журжановић, пензионер Електролизе, одавно је добровољни давалац, а ово му је био 46. пут. За ову акцију чуо је од сина и зета који раде у Топионици. – Леп је осећај када знате да некоме спашавет живот. Свакоме саветујем да је хумано давати крв, а и здраво је.
И др Снежана Милутиновић, начелник Службе за трансфузију крви Опште болнице у Бору, изузетно је задовољна одзивом и организацијом ове акције. Од почетка године овде је прикупљено 925 јединица крви, а издато више од 700, што указује на велики број операција у Болници (ортопедија, хирургија, као и непредвиђене ситуације када је за једног пацијента потребно обезбедити више од десет или 20 јединица). Из тих разлога, мора да постоје довољне резерве крви свих крвих група које су тестиране и обрађене онако како закон налаже.
Актив ДДК Топионице организује тродневну акцију давалаштва крвиТешко их је обезбедити у сваком моменту и зато нам овакве акције много значе. Актив ДДК Топионице је већ дуго наш веома добар сарадник, јер су увек ту када нам је потребна помоћ. Поред редовних акције, њихови чланови спонтано, самостално дају крв у Служби, а некада и по позиву. Увек се одазову, пошто схватају озбиљност ситуације када буду лично позвани и значај те јединице крви која у том моменту представља излечење или побољшање здравља. Осим у Топионици, постоје активи РББ-а, АТБ ФОД-а, борских бајкера, навијача Црвене звезде, студената Техничког факултета, запослених у Фото „Сварче“. . . Функционишемо по принципу самодовољности – свака средина настоји да обезбеди довољно крви за своје грађане. Када су у питању републичке резерве, екипе Института за трансфузију крви Србије неколико пута годишње организују акције у Бору и, на основу тога што овде прикупљају крв, имамо права да они обезбеде крв за наше пацијенте у Београду.

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…