Почетак Актуелно Александар Вучић, председник Владе Републике Србије

Александар Вучић, председник Владе Републике Србије

5 друго читање
0
0
1,083

Срећан сам што видим осмех

 

Председник Владе Републике Србије Алексндар Вучић препознао је стратешку важност РТБ-а Бор за развој целокупне привреде Србије и подржао програм развоја и стабилизације компаније и њен инвестициони циклус који је рудницима донео ревитализацију, а металургији нове технологије – каже се, између осталог, у образложењу за доделу награде „Инжењер Шистек“ премијеру Вучићу. – Кад год је било потребно, Александар Вучић је долазио у Басен Бор да разговара, указује, захтева…
Александар Вучић, председник Владе Републике СрбијеРТБ
. – Председник Владе Републике Србије Алексндар Вучић први је добитник награде „Инжењер Шистек“ за 2015. годину, највишег признања које Рударско-топионичарски басен Бор додељује најзаслужнијим појединцима и институцијама за допринос развоју компаније. Ову одлуку донели су органи управљања и руководство РТБ-а Бор.
У образложењу за доделу награде „Инжењер Шистек“ премијеру Вучићу између осталог се каже: „Председник Владе Републике Србије Алексндар Вучић препознао је стратешку важност РТБ-а Бор за развој целокупне привреде Србије и подржао програм развоја и стабилизације компаније и њен инвестициони циклус који је рудницима донео ревитализацију, а металургији нове технологије. Влада на чијем је челу прошле године одобрила је 30 милиона евра кредита за завршетак изградње нове топионице и фабрике сумпорне киселине, па су након једновековног рударења у Бору ове године почела да раде нова пирометалуршка постројења, што ће омогућити да Басен повећа производњу бакра на више од пет хиљада тона катода месечно и тако допринесе повећању бруто друштвеног производа Србије“.
Александар Вучић, председник Владе Републике СрбијеКао један од најзаслужнијих што је изградња нове топионице и фабрике сумпорне киселине завршена на време, премијер Александар Вучић је био на челу високих гостију који су 23. децембра 2014. године присуствовали свечаном обележавању завршетка изградње нових пирометалуршких постројења у Басену Бор. Честитајући градитељима премијер Вучић је нагласио да и Бор и Србија имају будућност:
Показали смо да умемо да реиндустријализујемо земљу. Када је држава уложила 30 милиона евра за завршетак нове топионице и фабрике сумпорне киселине, направили смо оно што је понос Србије. Определили смо се за улагање у развој и будућност и нисмо погрешили. Бор има будућност, а са њим и Србија – истакао је тада премијер Вучић.
Александар Вучић, председник Владе Републике СрбијеКад год је било потребно, Александар Вучић је, најпре као први потпредседник, а касније и као председник Владе, долазио у Рударско-топионичарски басен Бор да разговара, указује, захтева… Често је разговарао и са руководством и са радницима у Бору и Мајданпеку:
Дошао сам да разговарамо о будућности РТБ-а Бор, о будућности и положају радника и шта нам је заједнички чинити да бисте могли да живите нормално, да имате шансу за бољи живот и будућност своје деце
Држава Србија ће додатно уложити у руднике „Мајданпек“ и „Велики Кривељ“ и веома брзо имаћете више од стотину новозапослених и моћи ћете да подижете производњу у Мајданпеку. Долазимо у Мајданпек да бисмо се борили за народ овде, а не да бисмо узимали провизију од бакра, злата, сребра, било чега. Ми хоћемо да овај град буде од бакра, злата и сребра саздан
Срећан сам што видим осмех на многим лицима, на лицима ове деце која знају да то и њима значи будућност – да ће у годимана које долазе људи у Бору бити богатији, али ће и Србија од овога имати користи. То сте урадили ви својом одлучношћу, радом, али је важно да смо показали да можемо изградити и технолошки најсложеније и најсавременије објекте. Зато хоћу да видим ове момке у рударским униформама још насмејаније – да знају да раде велику ствар не само за себе и за своје породице, за Бор, већ и за Србију. И хоћу да добро зарађују. Зато смо и уложили да би могли да живе боље и да би Србија могла да живи боље.
Председник Владе Србије Александар Вучић увек је налазио време да дође у Бор и помогне рударима и металурзима Басена и грађанима овога краја. Али, био је спречен да присуствује свечаној додели награде „Инжењер Шистек“, највећег признања РТБ-а Бор које се додељује најзаслужнијим појединцима и институцијама за допринос развоју компаније. Заслужена награда накнадно ће му бити уручена.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…