Почетак Посете Амбасадор Канаде у радној посети РТБ-у Бор

Амбасадор Канаде у радној посети РТБ-у Бор

2 друго читање
1
0
1,273

 РТБ.  – Амбасадор Канаде у Србији, Његова екселенција Роман Вашчук, посетиће сутра, 2. октобра, Рударско-топионичарски басен Бор. Након разговора са менаџментом, он ће, у друштву домаћина, разгледати градилишта нове топионице и фабрике сумпорне киселине и радове који се изводе у оквиру тог пројекта.
Амбасадор Канаде у радној посети РТБ-у БорПодсетимо, пројекат „нова топионица“ је највећи посао у Србији у који је укључена Канада, с обзиром на то да га заједно раде канадски СНЦ Лавалин и РТБ Бор, а са 135 милиона евра зајма финансира га канадска Агенција за извоз и развој (ЕДЦ).
Ово је друга радна посета канадског амбасадора комбинату бакра. У Бору је први пут био пре тачно годину дана, 30. септембра 2011.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Посете

Један коментар

  1. Slobodan Radulović

    8. октобра 2012. у 16:28

    Kanada je za naše uslove bogata i ekonomski jaka država, koja je na vreme shvatila da će imati veliku finansijsku korist u perspektivi ako uloži sredstva i tehnologiju da pomogne RTB-u da što pre prorade novi rudarski i metalurški kapaciteti, jer ne treba zaboraviti da kanađani preko svojih firmi koje ovde vrše geološka istraživanja, imaju sigurna saznanja da celo područje borskog regiona i njegove granične oblasti sa susednim regionima leže na velikom mineraloškom blagu od kojih su svima najviše poznati bakar i plemeniti metali.

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …