Почетак Посете Амбасадор Велике Британије у Србији Денис Киф посетио РТБ Бор

Амбасадор Велике Британије у Србији Денис Киф посетио РТБ Бор

4 друго читање
0
0
1,613

 Рударство је приоритет за јачу економску сарадњу две земље

РТБ. – Делегација амбасаде Велике Британије у Србији предвођена Његовом екселенцијом Денисом Кифом посетила је данас Рударско-топионичарски басен Бор. У разговору са менаџментом компаније истакнута је жеља Уједињеног Краљевства за јачим билатералним односима са Србијом, пре свега на пољу економске сарадње, где је, како је истакао амбасадор Киф, рударство приоритетна привредна грана.
Амбасадор Велике Британије у Србији Денис Киф посетио РТБ БорЗа нас је ово веома важна година јер у њој обележавамо 180 година од успостављања дипломатских односа Велике Британије и Србије. Припремамо се и за самит у Лондону наредне године, у оквиру берлинског процеса, где је економска сарадња веома важна тема. Зато смо већ идентификовали неколико приоритета као потенцијале за чвршћу економску сарадњу Британије и Србије у овом региону, а један од тих приоритета је рударство – рекао је амбасадор Киф, говорећи о разлозима за посету РТБ-у Бор.
Амбасадор Велике Британије у Србији Денис Киф посетио РТБ БорИстичући да је срећан што има прилику да упозна борску компанију и на лицу места види како она ради, амбасадор Денис Киф изразио је задовољство што је на састанку са менаџментом РТБ-а од првог човека компаније Благоја Спасковског могао да чује све о плановима, развоју и инвестицијама које су, како сматра, темељ за будућност предузећа.
У Министарству спољних послова смо већ разговарали о могућностима развоја економских веза две земље, па сам са сарадницима овде да видимо и да ли постоји могућност продубљивања сарадње РТБ-а са британским компанијама. Познато ми је, на пример, да већ дуго сарађујете са нашом фирмом „Каминс“ – рекао је Киф.

Спасковски је потврдио да РТБ Бор дуги низ година има пословне односе са овом британском фирмом која производи моторе и истакао да малтене целокупну рударску механизацију којом располаже РТБ покрећу управо „каминсови“ мотори.
Након састанка са пословодством РТБ-а Бор, коме је присуствовао и председник Управног одбора компаније Немања Стевановић, амбасадор Велике Британије Денис Киф је у друштву домаћина, разгледао нову топионицу и фабрику сумпорне киселине, а присуствовао је и ливењу бакра.
Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Посете

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …