Почетак Актуелно Ана Брнабић: Тендер за РТБ током јуна, избор стратешког партнера до краја године

Ана Брнабић: Тендер за РТБ током јуна, избор стратешког партнера до краја године

2 друго читање
0
0
1,281
Ана Брнабић: Тендер за РТБ током јуна, избор стратешког партнера до краја године

„Очекујем јаку утакмицу, али и јачи и стабилнији РТБ након тога“

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас у Бору да ће тендер за избор стратешког партнера за РТБ бити расписан током овог месеца, да очекује јаку утакмицу, али и јачи и стабилнији РТБ након избора стратешког партнера
Ана Брнабић: Тендер за РТБ током јуна, избор стратешког партнера до краја годинеБОР
. – У овом тренутку РТБ Бор доприноси нашем БДП-у и економији земље 0,8 одсто годишње, а ако урадимо то како треба и онако као што се надамо, очекујем да ће то бити додатних један одсто. Дакле, укупно 1,8 процената, што је пуно за економски развој Србије. Очекујем да тај посао завршимо до краја ове године и да ћемо имати оно што смо имали у смедеревској „Железари“, значи много јачи комплекс који ће на бољи и ефикаснији начин одговорити на наше потребе за динамичним економским развојем. Ово је, поред осталог данас изјавила је премијерка Србије Ана Брнабић на свечаности поводом отпочињања истражних радова на изградњи нископа, у склопу геолошких истраживања залиха бакра и злата у хидротермалном систему „Чукару пеки“ код Бора које спроводи компанија „Ракита“ у власништву канадског „Невсуна“.

Истичући да је ово добар дан за Србију и за њу као председницу Владе, са становишта развоја рударског сектора и његовом искораку ка, како је рекла, пет или више одсто удела у БДП-у земље и српској економији, Брнабић је истакла да почетак радова на изградњи новог рудника у Бору значи и то да „имамо јачи Бор, јачу источну Србију и рударство“.
Ана Брнабић: Тендер за РТБ током јуна, избор стратешког партнера до краја годинеТендер за избор стратешког партнера за РТБ биће расписан током јуна, очекујем јаку утакмицу, али и јачи и стабилнији РТБ након избора стратешког партнера. РТБ Бор данас запошљава пет хиљада људи директно и ми ћемо, свакако, задржати свих пет хиљада радних места. Али, важно је да се нагласи и то да од рада РТБ-а Бор индиректно зависи 20.000 породица у Србији. Очекујем да се посао око избора стратешког партнера заврши до краја године и радујем се томе јер мислим да ће то бити само додатни импулс и за Бор и за целу околину – рекла је премијерка Србије Ана Брнабић.
Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Градској „Топлани“ без накнаде уступљени опрема и постројења у старој Енергани

Србија Зиђин Копер помаже грејну сезону у Бору Пошто је процес производње енергије у градс…