Почетак Актуелно Антић: Теку последње припреме тендера за РТБ

Антић: Теку последње припреме тендера за РТБ

2 друго читање
0
0
1,949
Антић: Теку последње припреме тендера за РТБ

Заинтересовано 11 компанија

Највише су, како каже министар рударства, за стратешко партнерство са РТБ-ом Бор заинтересоване кинеске, потом руске и канадске компаније, једна турска, као и један казахстанско-европски конзорцијум. – Спроводе се последње припреме и тендер ће, као што је и председник Србије рекао, бити расписан у наредних неколико дана, изјавио је Антић и нагласио да је досад уговор о поверљивости потписан са 11 компанија
БЕОГРАД
. – Истичући како је циљ да се посао уради на најквалитетнији начин и у најбољем интересу Србије, те да није капитално питање да ли ће тендер бити расписан ове или следеће недеље, министар рударства и енергетике Александар Антић, који председава и радном групом Владе Србије задуженом за РТБ Бор, изјавио је за ТВ Прва да је до сада за борску компанију озбиљно интересовање показало 11 компанија.
У протеклих годину или годину и по дана 11 компанија радило је „дју дилиџнс“ процену и потписало уговор о поверљивости. Највише су се интересовале кинеске, потом руске и канадске компаније, једна турска, као и један казахстанско-европски конзорцијум. Не бих о шансама, али очекујем да ћемо имати неколико врло озбиљних понуда. Кинези су постали гиганти у привредном и индустријском животу и, ако буду имали озбиљне понуде и препознају стратешки интерес за РТБ, могу имати озбиљне шансе – изјавио је министар Александар Антић гостујући (10. јула) у Јутарњем програму ТВ Прва.
Спроводе се, како је рекао, последње припреме и тендер ће, као што је и председник Србије најавио, бити расписан у наредних неколико дана.
Доста озбиљних компанија из рударске бранше је гледало и анализирало РТБ Бор, па се надам да ћемо добити њихове понуде. РТБ је стратешка компанија за Србију и има велики утицај на нашу укупну економију. Зато стратешко партнерство посматрамо као развојни пројекат који РТБ-у треба да обезбеди дугорочно стабилно функционисање и већу производњу, како би и његов утицај на БДП био већи – закључио је Антић.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …