Почетак Корпоративна одговорност Апсолвентима Техничког факултета у Бору уручени уговори о стручној пракси

Апсолвентима Техничког факултета у Бору уручени уговори о стручној пракси

18 друго читање
0
0
524

За четири године уговоре са Serbia Zijin Copper потписало више од 100 студената

Уговори су потписани са 18 апсолвената и студената завршне године, важе до њиховог дипломирања и подразумевају осам сати рада у компанији и месечну новчану накнаду. – Ово је прилика да покажемо и практично све оно што смо досад научили на факултету. Наравно, сви се надамо и да ћемо по истеку уговора остати у компанији, односно да ћемо засновати радни однос у Serbia Zijin Copper, каже студенткиња Исидора Колицовић
ТЕХНИЧКИ ФАКУЛТЕТ
. – Serbia Zijin Copper уручила је (30. маја) апсолвентима и студентима завршних година Техничког факултета у Бору још једном уговоре о стручној пракси и на тај начин са борском високошколском установом наставила сарадњу успостављену 2019. године. Први овакви уговори потписани су пре четири године и од тада је више од 100 студената обавило стручну праксу у неком од компанијских погона. Многи од њих данас раде у Serbia Zijin Copper и успешни су у свом послу.
Млади су будућност компаније Serbia Zijin Copper! Они су заправо домаћини овде, јер ће остати у Бору да раде, а ми ћемо се вратити у Кину. Рударство је тешко и зато морате да дате све од себе да у тој индустрији успете. Млади сте и пуни енергије, па је ово право време за вас да научите да вредно радите и тако се изборите за своју бољу будућност. Најбољи међу вама имаће прилику и да напредују у послу – поручио је студентима руководилац HR сектора Čao Šu.
Уговори су потписани са 18 апсолвената и студената завршне године, важе до њиховог дипломирања и подразумевају осам сати рада у компанији и месечну новчану накнаду. По истеку трајања уговора, стручна комисија ће на основу процене залагања на послу током стручне праксе, потписницима уговора понудити запослење.
Ово је четврти пут да студенти Техничког факултета у Бору потписују уговоре о стручном усавршавању у Serbia Zijin Copper, што је изузетно добра прилика за стицање знања и вештина, али и за упознавање производног процеса пре дипломирања. Захвална сам компанији и надам се да ће овај вид сарадње ићи узлазним путем – рекла је декан Техничког факултета у Бору, проф. др Нада Штрбац.
Студенткиња рударског инжењерства на Техничком факултету у Бору Исидора Колицовић, једна од 18-оро потписника уговора о стручној пракси, каже да је добила јединствену прилику да кроз праксу усаврши теортеска знања стечена на факултету и због тога је захвална. – Ово је прилика да покажемо и практично све оно што смо досад научили на факултету. Наравно, сви се надамо и да ћемо по истеку уговора остати у компанији, односно да ћемо засновати радни однос у Serbia Zijin Copper.
Томе се нада и Александар Нуцић из Неготина који, као и Исидора, завршава студије на смеру “припрема минералних сировина”. – Уговор који смо данас потписали биће свима нама од великог значаја у будућности, али и осталим студентима који ће уговоре потписивати после нас. Велико хвала компанији Serbia Zijin Copper што нам је изашла у сусрет и омогућила нам све ово – истакао је Александар Нуцић.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

У Србија Зиђин Копер за четири године посао добило око 2.500 нових, младих радника

Ове године посао за још око 200 људи У корак са развојем компаније и њеним производним пла…