Почетак Актуелно Мајданпек Асфалтирана деоница пута испод Андезитског прста

Асфалтирана деоница пута испод Андезитског прста

2 друго читање
0
0
697

 РБМ испунио своју обавезу

Прошле године измештена деоница пута на улазу у град из правца Кучева, асфалтирана је и потпуно приведена намени. – Челни људи општине и Рудника бакра Мајданпек се захвалили грађанима на стрпљењу
Асфалтирана деоница пута испод Андезитског прстаМАЈДАНПЕК
. – Почетком августа асфалтирана је 850 метара дуга деоница државног пута првог Б реда (број 33) испод Андезитског прста, на излазу из Мајданпека ка Кучеву. Тиме су, после готово годину дана, створени сви услови за несметано одвијање саобраћаја на овој деоници која је била измештена због планског проширења површинског копа Рудника бакра Мајданпек и преусмеравања експлоатације са Северног на Јужни ревир. Током летњих месеци прошле године, саобраћај је био усмерен на заобилазни, Партизански пут, а потом се одвијао пробијеном деоницом која је овонедељним асфалтирањем потпуно приведена намени.
Асфалтирана деоница пута испод Андезитског прстаТо ће пуно значити не само возачима, већ и Мајданпечанима јер ће са тог дела сада долазити мање прашине – рекао је Дејан Вагнер, председник Општине Мајданпек. Притом се захвалио грађанима на разумевању за пословне потезе који се предузимају у Руднику бакра Мајданпек са циљем да се превазиђе још увек сложена ситуација: – Рудник бакра Мајданпек је стуб ове општине и овог града. Надам се да ћемо зато убудуће имати разумевања за напоре који се ту буду предузимали, па макар они подразумевали овакве и сличне ситуације. Једноставно, Мајданпеку нема живота без рудника – нагласио је први човек Општине.
Планско проширење површинског копа РБМ-а наметнуло је запосленима у овом предузећу решавање бројних инфраструктурних проблема од којих је измештање магистралног пута била само једна обавеза.
Асфалтирана деоница пута испод Андезитског прстаПре годину дана били смо принуђени да изместимо деоницу пута испод Андезитског прста на нову локацију, па и да порушимо мост преко којег се саобраћај одвијао. На овом месту смо грађанима обећали и, као друштвено одговорно предузеће које испуњава све своје обавезе, сада смо створили услове да се на овој деоници саобраћај поново одвија нормално – рекао је Бранислав Томић, директор РБМ-а. Притом је истакао драгоцену помоћ Владе: – Без помоћи Владе Републике Србије све ово не бисмо могли да урадимо. Овим смо добили не само 850 метара асфалта, већ и улаз у град какав се очекује.
Дејан Матејевић, председник Општинског већа СССС за општине Мајданпек, Неготин и Кладово, додаје: – Драго нам је да се РБМ још једном показао као социјално одговорна фирма. Испунио је обећање и пут потпуно оспособио за саобраћај. Наравно, посебна захвалност припада и становницима Мајданпека. Није нам било лако годину дана, али знамо да је то било за бољитак града и рудника.
Због асфалтирања ове деонице, саобраћај није био у прекиду.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…