Почетак Актуелно Мајданпек Августовска производња у РБМ-у

Августовска производња у РБМ-у

3 мин читања
0
0
974

Podbačaj zbog vremenskih nepogoda

 

Proizvodni rezultat u znaku velikih problema u kopovskoj proizvodnji. – Dobar sadržaj bakra u rudi poboljšao ukupan rezultat

RBM. – Obilne padavine i leto bez pravih letnjih temperatura – bili su najveći problem majdanpečkih rudara tokom avgusta. Zato je avgustovska proizvodnja u Rudniku bakra Majdanpek počela iz minusa, ali su u borbi sa nezapamćenim količinama vode, blata i mulja na kopovima u RBM-u uspevali da stabilizuju proizvodni process i dođu do učinka od oko 890 tona bakra u koncentratu i odgovarajućih količina plemenitih metala.
Avgustovska proizvodnja u RBM-uTokom avgusta aktivna su bila radilišta Praurija na Andezitskom prstu i TS – 2 odakle je stizala ruda. Tamo je međutim, za letnje mesece bio predviđen rad na nižim etažama, a upravo njih su najviše ugrožavale obilne padavine, bujice i klizišta zbog kojih je trebalo, najpre, ukloniti vodu, blato i mulj, a onda nastaviti proizvodnju. I pored toga na površinskom kopu ostvaren je učinak veći od milion tona ukupnih iskopina.
Prva dekada avgusta protekla je u znaku sređivanja puteva i odvodnjavanja radilišta, odnosno stabilizacije proizvodnje da bismo tek u preostalih dvadesetak dana mogli da se potpuno angažujemo u proizvodnji i kroz bolji sadržaj stignemo do prihvatljivog proizvodnog rezultata – ističe Dragiša Anđelković, upravnik Površinskog kopa.
Avgustovska proizvodnja u RBM-uS obzirom na otežane uslove koji su pratili kopovsku proizvodnju i uprkos prekidima u proizvodnji, uspeli smo da stabilizujemo proces i preradimo 270 tona rude. To smo postigli, pre svega, zahvaljujući povoljnijem sadržaju, ali i činjenici da smo mogli da računamo na maksimalno zalaganje zaposlenih – dodaje Jelena Đurić, upravnica Flotacije.
Imali smo punu mobilnost i maksimalnu odgovorost zaposlenih koji su i u nepredviđenim okolnostima besprekorno funkcionisali i brinuli o opremi i mehanizaciji tako da je ona očuvana i odmah po stvaranju uslova za rad mogla je da bude angažovana za ostvarenje planskih zadataka – potvrđuje i Branislav Tomić, direktor Rudnika bakra Majdanpek.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…