Почетак Актуелно Мајданпек Августовска производња у Руднику бакра Мајданпек

Августовска производња у Руднику бакра Мајданпек

1 друго читање
0
0
45,174

Више од хиљаду тона бакра у концентрату

Задовољавајући ниво производње бакра и племенитих метала упркос проблемима са примарном дробилицом на почетку месеца. –Упоредо са производњом пуним капацитетом се остварују захтевни инвестициони, развојни и инфраструктурни задаци
Августовска производња у Руднику бакра МајданпекРБМ
. – Максимално ангажовање запослених у Руднику бакра Мајданпек током августа у производњи је за резултат имало више од хиљаду тона бакра у концентрату и знатне количине племенитих метала. Укупне ископине премашиле су 1,5 милиона тона, а руда заокружена на 475 хиљада тона. Нису занемарени ни бројни инвестициони, развојни и инфраструктурни радови који дугорочно обезбеђују континуитет и повећање производње и ангажују све расположиве капацитете ( људе, опрему, механизацију и средства).
Августовска производња у Руднику бакра МајданпекАвгустовска производња је са хиљаду тона бакра у концентрату и знатним количинама племенитих метала, пре свега, злата са Северног ревира имала задовољавајући ниво, будући да нас је само пех са примарном дробилицом на почетку месеца спречио да остваримо и боље резултате – каже директор РБМ-а Бранислав Томић.
Током августа имали смо у просеку 10 возила у раду као резултат континуираног рада на подизању њиховог броја – каже Горан Репеџић, главни пословођа производње на Површинском копу. Он наводи да се припремало даље раскривање рудних лежишта и планирано ширење копа.
Августовска производња у Руднику бакра МајданпекУ августу је са Централног рудног тела на Северном ревиру откопано више од 175 хиљада тона руде и 315 хиљада тона јаловине, чиме је план укупних ископина премашен за девет одсто. Како је то радилиште удаљено од примарног дробљења, ангажовало је већи број возила. Због тога је било мање могућности за рад на Андезитском прсту, где је са око 300 хиљада тона руде план испуњен са 73 одсто, а 737 хиљада тона јаловине било довољно само за 61 одсто августовског задатка. То није било довољно за остварење месечног плана, али су захваљујући повољном садржају руде, за 16 одсто изнад очекиваног, резултати на металу задовољавајући.
У Флотацији РБМ-а августовска производња од хиљаду тона бакра у концентрату највећа је од почетка године:
Бољи резултат стигао је са стабилизацијом производње на Површинском копу и промењеним карактеристикама руде, тако да су остварени задовољавајуће искоришћење од око 80 одсто и захтевани квалитет концентрата – каже управница Флотације Јелена Ђурић. Она подсећа да се упоредо радило на бројним пословима неопходним у оквиру текућег одржавања, а настављени су и радови у области инвестиција и развоја.

Још повезаних текстова
В admin
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Србија Зиђин Копер покренула делимичну производњу у „Новом Церову“

Србија Зиђин Копер данас је делимично поново покренула производњу у „Новом Церову“ и то на…