Почетак Посете Банкари опет у посети Басену

Банкари опет у посети Басену

8 друго читање
0
0
859

Осим разговора о претфинансирању, односно обезбеђењу капитала који је РТБ-у Бор потребан за куповину концентрата и производњу од аноде до катоде, представници Societe Generale и UniCredit банке показали интересовање и за директно финансирање отварања рудника „Церово“
РТБ
. – У потрази за погодним „тлом“ за развој сопственог капитала данас су представници Societe Generale и UniCredit банке, након шест месеци, поново посетили Рударско-топионичарски басен Бор. Овога пута намера им је била да се увере да ли су нова топионица и фабрика сумпорне киселине изграђене и да ли раде (пошто су последњи пут у Бору били почетком децембра прошле године), али и да разгледају највећи басенски рудник „Велики Кривељ“.

У разговору са менаџментом компаније представници немачке и француске банке показали су интересовање за финансијску подршку комбинату бакра и приликом отварања рудника „Церово“ јер је оцењено да тај посао дугорочно и њима може да донесе профит. Због тога је група банкара, након разговора са пословодством РТБ-а Бор и разгледања нове топионице и фабрике сумпорне киселине, погона рафинације и електролизе, посетила и руднике „Велики Кривељ“ и „Церово“. Societe Generale и UniCredit банка баве се, поред осталог, претфинансирањем, односно обезбеђују капитал који је потребан за куповину концентрата и производњу од аноде до катоде. Реч је о светској пракси јер репродукцију у свим великим рудницима увек прати капитал великих банака. Зато је поновна посета банкара и њихово, сада већ озбиљно интересовање за сарадњу са РТБ-ом, велики комплимент за борску компанију.
Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Посете

Оставите одговор

Погледајте и

У “Новом Церову” обустављена производња због блокаде пута који води ка руднику

Све машине стоје, већина радника биће упућена на годишњи одмор Блокада пута коју спроводи …