Почетак Корпоративна одговорност Басен Бор помаже идеју фондације „Подржи живот“

Басен Бор помаже идеју фондације „Подржи живот“

4 друго читање
0
0
977

Победа хуманости над смрћу

 

Идеја је да на Светски дан детета, 20. новембра, сви оперисани у претходних годину дана, са својим родитељима и члановима УО фондације, буду гости хотела „Језеро“ на Борском језеру – најавио је данас на градилишту „нове топионице“ Сергеј Трифуновић, председник фондације „Подржи живот“. – Деца и градилиште имају везе, јер ово обезбеђује опстанак управо дечице која ће расти, пре свега, оне болесне – поручио је генерални директор РТБ-а Благоје Спасковски

Басен Бор помаже идеју фондације "Подржи живот"РТБ. – Дошли смо код господина Благоја Спасковског који има невероватно много разумевања за хуманитарни фонд „Подржи живот“. Фонд званично још није почео да ради, али је досад отпратио десеторо деце на врло успешне операције. Најновији случај је мали Андреја који је пре пет дана оперисан од тумора на грлу и засад се добро опоравља. Идеја је да на Светски дан детета, 20. новембра, сви оперисани у претходних годину дана, са својим родитељима и члановима Управног одбора фондације, буду гости хотела „Језеро“ на Борском језеру. Биће то диван викенд за дружење, али и прославу победе хуманости над смрћу.
Басен Бор помаже идеју фондације "Подржи живот"Ово је изрекао познати глумац Сергеј Трифуновић, председник хуманитарног фонда „Подржи живот“, који је у друштву колеге Тихомира Арсића и Благоја Спасковског, генералног директора Рударско-топионичарског басена Бор, данас посетио градилиште „нове топионице“. Њихов домаћин, челник комбината бакра, казао је да су његова два пријатеља први пут на градилишту, али није случајно што су одабрали баш место где расте највећи еколошки пројекат на Балкану да промовишу идеју хуманости.

СМС-порука на 5757
– СМС-број фондације „Подржи живот“ је 5757, познат из случаја мале Нађе Новаковић. Не верујем у кампањски уплаћених 100, 200, 1.000 евра. Ако сваки грађанин Србије једном месечно „пусти“ СМС-поруку у вредности од 100 динара, рецимо баш на Светски дан детета, 20. новембра, и то ради стално, у сваком тренутку на располагању имамо милион евра за сваки следећи случај који долази, а тих случајева, нажалост, има много – поручио је Трифуновић.
Они који очекују да чују суштину њихове посете биће одушевљени. Тема су деца, а деца и градилиште имају везе, јер ово обезбеђује опстанак управо дечице која ће расти, пре свега, оне болесне. Господин Трифуновић, као председник, и господин Арсић који подржава ову фондацију заједнички раде на томе да буде што више здраве, односно што мање болесне деце. Дошли су овде са лепом идејом коју подржавамо, а кренуће врло брзо, највероватније 20. новембра. Захвалио бих се господи – уметничким душама који део ње издвајају и преко позитивне енергије преносе на болесну децу и родитеље, увесељавају и једне и друге, и тиме овај свет чине сретнијим – поручио је Спасковски.
Басен Бор помаже идеју фондације "Подржи живот"Тихомир Арсић је, како је рекао, био у прилици да лично замоли помоћ за превремено рођену унуку и фондација „Подржи живот“ му је помогла у томе. – Осећам потребу и огромно задовољство да подржим рад ове фондације. Делим задовољство са Сергејом што смо данас могли да обиђемо РТБ Бор. Дивно ће бити 20. новембра у прекрасном амбијенту хотела „Језеро“ и угостити децу којој је фондација већ помогла. Надам се да ће наше колеге из дечијих позоришта, којима је Басен такође помогао, бити у прилици да забаве ту дечицу. Овом приликом захваљујем се и свим радницима РТБ-а.

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…