Почетак Актуелно Басен одликован Орденом Светог Саве другог реда

Басен одликован Орденом Светог Саве другог реда

3 друго читање
0
0
939

Признање за доброчинства и посвећеност вери

 

РТБ, РББ и ТИР заслужили Орден „за делатну љубав према Светој Мајци Цркви, нарочито показану давањем несебичне материјалне помоћи приликом обнове храма Светог Георгија у Бору, као и других на територији епархије тимочке“. – Господин Јустин: Нису сви призвани да се читав дан моле Богу, али јесу да радом и трудом својим од вишка помажу цркву Божију, а наши дародавци се труде да хришћанима помогну у њиховој делатности. – Б. Спасковски: Као друштвено одговорна компанија, РТБ из дана у дан граду враћа душу, људима вољу и, ево, и ове среће да смо служећи народу подарени од свевишњег

Басен одликован Орденом Светог Саве другог редаРТБ. – Рударско-топионичарски басен Бор, Рудници бакра Бор и Топионица и рафинација бакра Бор одликовани су Орденом Светог Саве другог реда за дугогодишње заслуге и помоћ у обнови православних храмова и манастира. Његово преосвештенство епископ тимочки господин Јустин (на чији предлог су га и завредели), 13. јануара у цркви Светог Ђорђа у Бору, уручио је ово високо признање, које Српска православна црква додељује за доброчинства и посвећеност вери, генералном директору РТБ-а Благоју Спасковском, доскорашњем директору РББ-а Небојши Радошевићу и директору ТИР-а Бобану Тодоровићу. Басен одликован Орденом Светог Саве другог редаСвети архијерејски синод Српске православне цркве додељује Орден Светог Саве другог степена за делатну љубав према Светој Мајци Цркви, нарочито показану давањем несебичне материјалне помоћи приликом обнове храма Светог Георгија у Бору, као и других храмова на територији епархије тимочке“ – истиче се у образложењу овог високог одликовања.
Басен одликован Орденом Светог Саве другог редаДанас је велика Божићна, Христова, спасоносна радост у овом храму, јер су свештенослужитељи унапређени, а људи који помажу овај храм и нашу цркву одликовани високим орденом Српске православне цркве. Неки се спасавају кроз свештенство, неки кроз монаштво, неки рађањем и чувањем деце, а неки помажући цркве Божије. Јер, каже Господ у Светом писму: „Ако једног од мојих малих хришћана напојите само чашом хладне воде, неће вам плата пропасти“. Басен одликован Орденом Светог Саве другог редаА, овде су људи који се труде да хришћанима, а и они су хришћани, помогну у својој делатности. Нису сви призвани да се читав дан моле Богу, али су зато призвани да радом и трудом својим од вишка помажу цркву Божију. И тако се црква изграђује, а тако се и ми у њој изграђујемо и преображавамо у добре, свете људе. Нека Господ Бог благослови све данашње светаре, а нашим дародавцима нека умножи њихове трудове и то им прими као добро дело – казао је господин Јустин након свете архијерејске литургије коју је служио у препуном борском храму, уз саслужење свештенства тимочке епархије.
Басен одликован Орденом Светог Саве другог редаЗахваљујући се у име добитника, челни човек Басена истакао је да му је ово други орден по реду и да није случајно дошао у његове руке. – РТБ је овде стицајем околности, јер је Бог дао да баш испод овог тла буде рудно богатство које одржава у животу све ове људе и децу. Као друштвено одговорна компанија, РТБ из дана у дан граду враћа душу, људима вољу и, ево, и ове среће да смо служећи народу подарени од свевишњег. Морам признати да сам пресрећан и презадовољан због награде. Хвала, уз жељу и честитке да сви поживе у здрављу, да сутра прославе празник, да нам ове године и надаље дуговечно живе, а ми смо ту, уосталом зато смо и добили награду, како бисмо побољшали услове за то живљење – поручио је Спасковски.

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…