Почетак Актуелно Благоје Спасковски на градилишту поручио:

Благоје Спасковски на градилишту поручио:

2 друго читање
0
0
725

“Завршићемо “нову топионицу” следеће године”

 

Благоје Спасковски на градилишту поручио:РТБ. – Након петнаестодневног одсуства због повреде (прелом скочног зглоба), генерални директор РТБ-а Благоје Спасковски је, право са београдске Војно-медицинске академије, дошао на градилиште нове топионице да лично провери како напредују радови у оквиру најсложенијег еколошког пројекта у Србији. На штакама, али видно расположен, разгледао је оба градилишта и након тога се обратио новинарима.
Благоје Спасковски на градилишту поручио:Морам признати да се, тек пошто се човек мало удаљи одавде, може приметити да је пројекат “нове топионице” добрано одмакао у изградњи. Генерално сам задовољан оним што је у мом одсуству урађено на оба градилишта, али би и сви други требало да буду задовољни јер смо за све ово време, уз помоћ појединих људи из Владе Србије, успели да “заокружимо” финансирање пројекта. А, ако је финансирање решено и ако је екипа која овде ради, “Енергопројект” и његови подизвођачи, спремна да поштује динамику, убеђен сам да ћемо нову топионицу завршити следеће године.
Благоје Спасковски на градилишту поручио:Док сам лежао у Београду – додао је – размишљао сам и анализирао темпо радова, а о томе сам разговарао и са генералним менаџером СНЦ Лавалина Индером Басином, који ме је посетио у болници. Басин, који је учествовао у изградњи 40 топионица широм света, тада ми је рекао: ”Никада у досадашњој пракси нисам радио сложенији пројекат од овог у Бору, а у исто време никада брже нисмо градили, нити јефтиније него сада.” Потом је као пример навео топионицу истог капацитета у Казахстану, изграђену пре три године, где је пројектовање трајало годину дана, а изградња 40 месеци. Дакле, нова топионица у Касинку грађена је укупно 52 месеца. Е, уколико одбијемо време самог почетка изградње новог пирометалуршког постројења у Бору и пет месеци застоја због недостатка поједине документације, али и оправданог кашњења у пројектовању (јер је изузетно тешко уклапати ново са старим), ми ћемо, тврдим, нову топионицу завршити за 40 месеци – казао је Спасковски новинарима.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Генерални директор похвалио руководиоца Одељења за безбедности у кривељској флотацији

Славици Милосављевић уручена захвалница за професионалан и савестан рад Захваљујући њеном …