Почетак Посете Благоје Спасковски разговарао са Златком Мартићем представником компаније BASF

Благоје Спасковски разговарао са Златком Мартићем представником компаније BASF

7 друго читање
0
0
769
Нове технологије у области екологије

Нове технологије у области екологије

  
Представници немачке компаније BASF разговарали са руководством Басена Бор о запуњавању старог борског површинског копа флотацијском јаловином по савременој паста-технологији. – Будућност Бора је у сигурним рукама, оценио Златко Мартић, представник компаније БАСФ

Нове технологије у области екологијеРТБ БОР. – И Србија и Рударско-топионичарски басен Бор су за увођење нових технологија у области екологије. О томе су (29. новембра у Бору) разговарали представници немачке компаније BASF са руководством Комбината бакра.
Очекује нас завршетак експлоатације рудног тела „Т“ и његово запуњавање, али најважнији задатак је запуњавање јаловином старог борског површинског копа како бисмо заштитили село Кривељ од прашине и Кривељску реку од загађења са кривељског јаловишта. Са представницима светски признате компаније BASF разговарали смо о запуњавању борског површинског копа флотацијском јаловином по савременој паста-технологији – истакао је генерални директор Басена Бор Благоје Спасковски.
Нове технологије у области екологијеПредставник компаније BASF Златко Мартић, Боранин који је пре 12 година отишао из Бора, после обиласка родног града, кривељске „Флотације“, хотела „Језеро“ на Борском језеру и разговора о примени нове технологије у области екологије – оценио је да је град у сигурним рукама и да млади неће, као некада он, бити приморани да крену у свет:
РТБ Бор поприма форму светске компаније, а град се по изгледу приближава европским стандардима. Људи су сада безбрижнији, што је слика пословања Басена Бор и самог града. Будућност града је у сигурним рукама. Надам се да ћемо договорену сарадњу РТБ-а Бор и BASF-а унапређивати на обострано задовољство – закључио је представник компаније БАСФ Златко Мартић.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Посете

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…