Почетак Корпоративна одговорност Благоје Спасковски у новој посети „Мозаику“

Благоје Спасковски у новој посети „Мозаику“

2 друго читање
0
0
825

 Одржао обећање, испунио жеље

 

БОР. – Током претходне посете Центру за дневни боравак деце са интелектуалним сметњама у развоју „Мозаик“ (крајем фебруара) Благоје Спасковски, генерални директор Рударско-топионичарског басена Бор, рекао је да ће им следећег пута поклонити оно што они желе. Деца су направила списак жеља и послала га свом добром знанцу и пријатељу кога већ ословљавају и надимком. Челник Басена је, наравно, одржао обећање и данас им је поделио дарове. Било је ту највише играчака, а најрадоснији је био Далибор који је добио толико жељену хармонику. Деца су се захвалила осмесима, песмом и игром.
Велики смо дужници РТБ-а – господин Благоје Спасковски и РТБ су нам много помогли финансијама и донацијама. Очекујемо да и даље то чине, како бисмо наставили да функционишемо. Иако смо већ „ушли“ у буџет општине Бор, новца никад довољно, јер увек имамо неке нове потребе. Ускоро ћемо организовати екскурзије, боравак на Савачи, пољску наставу, а локална самоуправа то не може да нам финансира, па ћемо тражити од Басена, ако може, да нам то обезбеди. Центар ради већ осам година и планирамо да обухватимо што више деце, да их едукујемо, социјализујемо и да од нас науче оно што им је потребно за самосталан живот – казао је Саша Ђорђевић, руководилац Центра.

Иначе, први човек Басена је данас, као специјални гост, присуствовао и Збору (годишње окупљање) слепих и слабовидих из Бора, на коме се упознао са радом и плановима ове организације. По речима Слободана Дујкића, председника Збора, ово је била прилика да се чланови Савеза слепих и слабовидих Бора, којих је око 120, информишу о повољностима и повластицама које им припадају.
У претходном периоду водили смо наше чланове на излете, спортска такмичења (куглање, голбал, шах), музичке смотре. Рађени су пројекти о запошљавању особа са инвалидитетом њиховим учешћем у јавним радовима. И у наредном периоду ћемо настојати да наши незапослени чланови дођу до посла, па ће вероватно бити још таквих пројеката. РТБ је пружио подршку нашој организацији, драго нам је што је господин Спасковски данас наш гост – истакао је Дујкић.

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…