Почетак Актуелно Болница у Бору коначно добила уређај за стерилисање хируршких инструмената и опреме

Болница у Бору коначно добила уређај за стерилисање хируршких инструмената и опреме

0 друго читање
0
0
501

Драгоцени стерилизатор поклон Србија Зиђин Копер


Борска болница је медицинске инструменте и санитетске материјале који се користе у операционом блоку досад на стерилисање слала у суседни Зајечар, али је донацијом Србија Зиђин Копер та ситуација промењена. – Компанија је изашла у сусрет нашим потребама, као много пута до сада, а још један стерилизатор добили смо и од Министарства здравља. Сада ће операције моћи несметано да се изводе, без чекања на инструментаријум, рекла је в.д. директора борске болнице др Ана Голубовић Спасојевић

БОР.
– Борској болници, која је хируршке инструменте и санитетске материјале који се користе у операционом блоку досад на стерилисање слала у суседни Зајечар, компанија Србија Зиђин Копер поклонила је (25. априла) савремени аутоклав стерилизатор. Тиме је, по речима в.д. директорке др Ане Голубовић Спасојевић, прекинута неславна пракса да се на операције чека због инструментаријума.

Србија Зиђин Копер је изашла у сусрет нашим потребама, као много пута до сада, а још један стерилизатор добили смо у међувремену и од Министарства здравља. Сада ће операције моћи несметано да се изводе, без чекања да нам из Зајечара стигне стерилна опрема – изјавила је директорка Болнице у Бору. Пре тога, додала је, били смо у таквој ситуацији да више нисмо имали са чим да стерилишемо инструменте, јер су апарати били стари.

Шеф Кабинета генералног директора Србија Зиђин Копер Вен Хонгзи истакао је да је фокус компаније у минулом периоду био на борске и мајданпечке здравствене установе, чији је рад прошле године подржан са више од пола милиона долара. – Између осталог, поклонили смо и Бору и Мајданпеку по једно савремено санитетско возило. Ове године планирамо да финансијски подржимо специјалистичке области у здравству, па ћемо од наредног месеца конкретизовати сарадњу у области јавног здравља и са Зајечаром. Такође, имамо на уму и села са ових подручја, где смо већ помогли опремање санитарних просторија и наставили финансирање специјалистичких прегледа – рекао је Вен Хонгзи.

Др Ана Голубовић Спасојевић посебно је похвалила одговорно понашање компаније Србија Зиђин Копер према борској здравственој установи у којој се, како је нагласила, лече и кинески држављани. – Радује ме што се после много година види да смо коначно сви на истом задатку. И ресорно министарство, и локална самоуправа, и велики привредни системи. Нарочито ми је драго што је компанија Србија Зиђин Копер препознала важност квалитетне здравствене заштите и у селима. Здравствена заштита мора да буде доступна сваком становнику, у сваком селу, а ми идемо ка том циљу. Верујем да ћемо га заједно брже и лакше остварити и да ће борска болница бити место где ће сви моћи да добију квалитетну услугу, без потребе да на лечење иду у веће здравствене центре.

Истичући слогу свих чинилаца друштва као важан предуслов за адекватну бригу о здрављу, заменик градоначелника Бора Миливоје Јаношевић изразио је очекивање да ће се сличне акције наставити и да ће Србија Зиђин Копер убудуће помагати још више. – Очекујем да обе компаније Зиђин Групе које послују на територији Бора уложе више у здравство, јер се и њихови радници лече овде. А, град ће у наредних годину-две завршити пројекат изградње нове болнице преко пута Дома здравља – обећао је Јаношевић.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

У “Новом Церову” обустављена производња због блокаде пута који води ка руднику

Све машине стоје, већина радника биће упућена на годишњи одмор Блокада пута коју спроводи …