Почетак Корпоративна одговорност Бор спреман за највећи предолимпијски турнир у Србији

Бор спреман за највећи предолимпијски турнир у Србији

1 друго читање
0
0
1,034

Дејан Савић: Улогу фаворита не одбијамо

Љубитељи ватерпола из Бора и околине имаће прилику да од сутра до недеље (14. до 17. јул) на базену СЦ „Младост“ виде 20 утакмица у којима ће одмерити снагу и вештину осам репрезентација из врха светског ватерпола само три недеље пре борбе за олимпијске медаље у Рио де Женеиру. – Капитен репрезентације Србије Живко Гоцић и селектор Дејан Савић данас најавили да се можда неће видети лепршав ватерполо, али да ће екипа свакако показати максимум спремајући се да на олимпијским играма – које су круна сваке спортске каријере – не само учествују, већ побеђују
Бор спреман за највећи предолимпијски турнир у СрбијиБОРСКО ЈЕЗЕРО
. – Док се на стотине Борана расхлађивало у Борском језеру, а луксузни аутобуси са ватерполо репрезентацијама пристизали пред прелепи хотел „Језеро“, капитен реперезентације Србије Живко Гоцић и њен селектор Дејан Савић објавили су на прес-конференцији да је све спремно за велики хуманитарни вартерполо турнир осам репрезнатција које, за само три недеље, наступају на овогодишњим 31. Олимпијским играма у Рио де Женеиру. Биће ово, како рече капитен Гоцић, несвакидашња прилика за љубитеље ватерпола из Бора и целе Тимочке Крајине.
Поздрављајући у име екипе и Ватерполо савеза Србије домаћине – град Бор и све који су су учествовали у организацији овог турнира Бор спреман за највећи предолимпијски турнир у Србији– Гоцић је нагаласио да ће Борани присуствовати великом предолимпијском догађају каквих у другим спортовима неће бити у Србији. За четири дана (од 14. до 17. јула) репрезентације Бразила, Јапана, Француске, Шпаније, Италије, Црне Горе, Грчке и Србије одиграће равно 20 утакмица.
Ми смо већ завршили део припрема – додао је Гоцић. – Као што сте вероватно већ пратили, били смо на Светској лиги коју смо искористили да се припремимо за оно што нас чека на олимпијским играма. Потом смо имали део припрема у Словенији, у Крању. У име играча могу да кажем да смо доста уморни и, пошто смо до пре два-три дана били на тим јаким припремама, не очекујемо неку лепршаву игру. Али, у свакој утакмици даћемо максимум, показати шта све знамо и пробати да поправимо оно што селектор буде тражио од нас.
Бор спреман за највећи предолимпијски турнир у СрбијиОд селектора Дејана Савића се чуло да Ватерполо савез и реперезнтација Србије овим турниром настављају недавно започету праксу (са намером да постане традиција) одржавања турнира широм Србије како би популаризовали овај спорт у крајевима где је мало заступљен. С обзиром на то да је ово значајан турнир, пре свега за репрезентацију Србије, јер је последњи званични турнир пред олимпијске игре, а ту су и репрезентације седам земаља из врха светског ватерпола, Савић је сигуран да ће дражи ове игре у води свакако задобити нове поклонике међу Боранима.
Што се самог турнира тиче – казао је Савић – сигурно нећемо видети најбољи ватерполо јер и ми и остале репрезентације долазимо са јаких припрема. Али, пошто је ово последњи званични турнир сви ће се сконцентрисати на резултат и гледати да покажу свој максимум у овом моменту. Олимпијске игре почињу шестог августа. Наша прва утакмица је у девет ујутру по локалном, бразилском, времену са репрезентацијом Мађарске и сигурно је да ћемо до тада психофизички бити потпуно припремљени. Знамо да су олимпијске игре круна спортске каријере и од самог почетка смо имали тај циљ. А, традиција српског ватерпола показује да не прихватамо филозофију олимпијских игара „важно је учествовати, а не победити“, већ ако учествујемо – гледаћемо да победимо!

Пред одлазак на први тренинг у СЦ „Младост“ селектор Савић је изнео и један занимљив детаљ да је као кадет, на једној ревијалној утакмици крајем осамдесетих година, управо отворио тај базен. Одговарајући на новинарска питања каква су његова очекивања у погледу пласмана репрезентације Србије и ко су фаворити, Савић је казао:
Очекивања су увек висока и српски ватерполо увек иде на највише циљеве. Сигурно је да улогу фаворита не одбијамо, јер смо актуелни европски и светски прваци, али ове олимпијске игре ће бити препознате по томе што ће бити један од јачих турнира у последњих неколико деценија, како због репрезентација које претендују на престо тако и због тога што ће остале јурити да Србији „откину главу“. А, сем Србије, реално имамо и Црну Гору, Шпанију, Италију, Мађарску, Хрватску, Грчку, која је све јача, а никако не смемо потцењивати ни Америку и Аустралију. Ипак, не очекујем изненађења. Ако их буде, мислим да домаћин, Бразил, може да буде изненађење.

Још повезаних текстова
В Љубиша Алексић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

„Зиђин“ постао већински власник и „Невсуна“

За више од 1,66 милијарди канадских долара кинеска компанија преузела је (28. децембра) 89…