Почетак Корпоративна одговорност Борски алпинисти трећи пут покорили “Белу планину”

Борски алпинисти трећи пут покорили “Белу планину”

7 друго читање
0
0
1,209
Борски алпинисти трећи пут покорили “Белу планину”

Поново освојен Мон Блан

 

Трочлана експедиција борског екстрим клуба “Rock&Ice” још једном је освојила највиши врх западне Европе, на Алпима, који се уздиже до 4.810 метара надморске висине. – У походу на Мон Блан учествовали Звонко Трифуновић, Анђелка Стојаковић и Роберт Мишић. – Сваки врх освајали смо са РТБ-ом јер борска компанија прати наше акције већ 12 година, каже Трифуновић
БОР.
– Највиши врх западне Европе поново је покорен храброшћу и упорношћу борских алпиниста! Чланови екстрим клуба “Rock&Ice” освојили су трећи пут “Белу планину” на Алпима чији се врхови уздижу до 4.810 метара надморске висине.
У походу на Мон Блан учествовали су Звонко Трифуновић, Анђелка Стојаковић и Роберт Мишић. Ова трочлана експедиција пела се на планину истим путем на коме се пре мање од два месеца догодила трагедија у којој је девет алпиниста изгубило живот, што додатно говори о њиховој храбрости и овај подухват чини вредним пажње. Успон је, како каже Звонко Трифуновић, био изузетно тежак јер је све време дувао јак ветар, снажнији од оног који га је пратио на Хималајима приликом освајања врха Ама Даблам (6.812 м).
Сваки врх освајамо срцем и заједно са РТБ-ом јер он прати све наше акције већ 12 година – каже Трифуновић и наглашава да је РТБ био главни спонзор свих експедиција клуба “Rock&Ice” у Европи и Америци.
Посебно бих желео да се захвалим генералном директору Басена Благоју Спасковском, који је једини имао слуха и за наша истраживања у Лазаревој пећини. “Rock&Ice” је за 11 година, колико је трајало истраживање новог дела пећине, пронашао и измерио додатних 8.200 метара. Сада, дакле, Лазарева пећина, најдужа у Србији, има 10.000 метара и заузимаће значајно место на спелеолошкој европској лествици – истакао је Трифуновић.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

У Кривељу организован турнир у фудбалу, пријатељске утакмице одиграла четири тима

“Победио је спорт, победио је фудбал️, победили смо сви” Победник турнира је тим Србија Зи…