Почетак Актуелно Борски бакарни прах тражен у свету

Борски бакарни прах тражен у свету

6 друго читање
0
0
2,068

 Извезли све што су произвели

 

Преко хиљаду тона праха испоручено већинском власнику Пометону С.п.А. из Италије који га даље продаје по целом свету. – Честе посете задовољних купаца из Аустрије, Америке, Јужне Кореје, Француске, Немачке и других земаља. – Захваљујући квалитетном производу годишњи профит Пометон ТИР-а у 2013. биће знатно бољи него ранијих година
Борски бакарни прах тражен у светуПОМЕТОН ТИР
. – Пометон ТИР, једино мешовито предузеће у саставу РТБ-а Бор које су 2003. године основали италијански Пометон С.п.А., као већински власник (51%) и Топионица и рафинација РТБ-а Бор, као мањински (49%) произвело је прошле године 1.132 тоне бакарног праха, а план је био 1.000 тона. Готово сва количина извезена је у Италију већинском власнику који је потом, заједно са својим осталим производима, продаје по свету. Већински власник финансира и куповину целокупне количине катодног бакра као сировине потребне за производњу праха. Према речима Чедомира Думитрашковића, директора Пометон ТИР-а, оваква производња дала је значајне финансијске резулатате тако да ће годишњи профит бити знатно бољи у односу на претходни период од оснивања фирме. Међутим, коначни резултати биће познати након израде годишњег финансијског извештаја.
Борски бакарни прах тражен у светуНаш производ је веома квалитетан и задовољава захтеве купаца широм света – истиче Думитрашковић. – Потврда тога су и честе посете клијената из Аустрије, Америке, Јужне Кореје, Француске, Немачке и других земаља ради провере система квалитета и сигурности производње. Од свих смо добили позитивне оцене са мање или више предлога за корекцију система. Такође, заједно са стручним особљем Пометон С.п.А. стално радимо на побољшању квалитета и проширењу асортимана производа који се све више траже на тржишту. Сви запослени су посвећени испуњењу планова јер су свесни да само тако можемо да опстанемо на веома захтевном тржишту и обезбедимо своју егзистенцију.
Борски бакарни прах тражен у светуНаш саговорник наглашава да Пометон ТИР на време подмирује све обавезе према добављачима, државним институцијама и локалној самоупрви и нема никаквих обавеза, осим неких отворених ставки према својим оснивачима – Пометону С.п.А. и РТБ-у, односно ТИР-у. Зараде се редовно исплаћују запосленима у целости, почетком месеца за претходни месец.
Проблеми које ова фирма има су нерешени власнички односи са оснивачима који треба да се регулишу у складу са законским прописима и интересима оснивача – додаје Думитрашковић. – Истекли су дугорочни уговори о снабдевању сировинама и нормативним материјалима који би требало да се продуже. Треба да се реши и проблем отпадних вода и још нека питања. Борски бакарни прах тражен у светуПометон ТИР је урадио комплетну документацију за реализацију потребних активности, а отпадне воде решавамо заједно са ТИР-ом. Надамо се да ће се у наредном периоду све ово разрешити како би фирма могла нормално да ради.
Планови производње Пометон ТИР-а за 2014. годину слични су плановима за минулу годину, с тим што је потребно, како нам је речено, знатно инвестиционо улагање у електролитичком делу погона ради одржавња сигурности производње и испуњења захтева тржишта.

Још повезаних текстова
В Љубиша Алексић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

„Зиђин“ постао већински власник и „Невсуна“

За више од 1,66 милијарди канадских долара кинеска компанија преузела је (28. децембра) 89…