Почетак Посете Челници Новог Пазара одушевљени арихтектонским решењима на Борском језеру

Челници Новог Пазара одушевљени арихтектонским решењима на Борском језеру

2 друго читање
0
0
877

Желимо да и језеро Рибариће доминира као Борско

 

Имамо велико језеро Рибариће које је 20-ак километара удаљено од Новог Пазара, па желимо да омогућимо Новопазарцима да уживају у чарима природних лепота и води језера. Искористићемо све савете и искуства која су нам пренели Борани, прилагодити нашем терену, а касније ћемо, уз помоћ Владе Србије и Министарства туризма, изнаћи средства да и на Рибарићима направимо нешто слично попут овога што смо видели на Борском језеру, кажу арихитекте Нермин Богућанин и Елвир Хамидовић. – Гости из Новог Пазара, одушевљени људима у Бору и националним миљеом овог града, промовисали предлог двају руководстава о братимљењу ових градова
Челници Новог Пазара одушевљени арихтектонским решењима на Борском језеруБОРСКО ЈЕЗЕРО
. – Идеја Владе Републике Србије и ресорног министарства о промовисању домаћег туризма довела је 15. јуна челнике града Новог Пазара у Бор и на Борско језеро. Двојица дипломираних инжењера архитектуре Нермин Богућанин, иначе члан Градског већа у Новом Пазару, и главни градски урбаниста Елвир Хамидовић чули су доста о Бору и његовом језеру, мало се распитивали и решили да дођу, погледају и, уз одобрење домаћина, „украду“ архитектонска решења која су видели на истоку Србије. Применили би их приликом уређења главне плаже великог језера Газиводе, односно једног његовог дела које припада Новом Пазару, а зове се Рибариће.
Челници Новог Пазара одушевљени арихтектонским решењима на Борском језеруРуководство Новог Пазара недавно је одлучило да направи и уреди једну градску плажу на језеру Рибариће. Чувши да је на Борском језеру све урађено веома лепо, одлучили смо да дођемо и погледамо. Најавили смо се челницима Општине Бор и РТБ-а, дошли и – одушевили се! Не знам шта бих издвојио и могао да кажем да ми се највише допада јер је све прелепо: и хотел, и природа, и чисте обале, и камп, и простор за излетнике са роштиљем у природи – све! Ми исто имамо велико језеро које је 20-ак километара удаљено од Новог Пазара и желимо да омогућимо Новопазарцима да уживају у чарима природних лепота Рибарића. Искористићемо све савете и искуства која су нам пренели Борани, прилагодити нашем терену, а касније ћемо, надам се, уз помоћ Владе Србије и Министарства туризма, изнаћи средства да и на Рибарићима направимо нешто слично попут овога што смо видели на Борском језеру – каже члан Градског већа Новог Пазара Нермин Богућанин.
Челници Новог Пазара одушевљени арихтектонским решењима на Борском језеруНови Пазар, место где се спајају исток и запад, традиционална и савремена архитектура, стара је српска престоница, а челници града, по речима главног урбанисте Елвира Хамидовића, сада тамо желе да укомпонују и нову, модерну слику плаже на Рибарићима. – Архитекте никада нису задовољне оним што се има и већ је виђено. Увек желимо више, боље, лепше. Па, тако, иако смо, опчињени чарима Борског језера и импресивним хотелом, желимо да Рибариће изгледају још боље – каже Хамидовић.
Гости из Новог Пазара су, како сами рекоше, посебно одушевљени људима у Бору и националним миљеом овог града. – Сазнали смо да у Бору заједно и сложно живи 27 националности, а слично је и у Новом Пазару. Отуда и не чуди предлог двају руководстава ових градова о братимљењу, али не само „на папиру“. Сигуран сам да ће братско спајање Бора и Новог Пазара дати позитивне ефекте и у развоју привреде, туризма, па и образовања, пошто желимо да овде доведемо нашу децу, али и да ми угостимо најмлађе Боране на разним свечаностима и приредбама које су јединствене у Новом Пазару – истакао је Богућанин.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Посете

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …