Почетак Корпоративна одговорност Водотокови под сталним надзором

Водотокови под сталним надзором

2 друго читање
0
0
629

Целодневна дежурства код кривељског колектора и језерске бране

РТБ. – Због најава метеоролога да се у Борском округу 12. и 13. марта очекују обилније падавине, чак 40 милиметара кише по квадратном метру, у Рударско-топионичарском басену Бор уведена су целодневна дежурства на свим критичним местима.
РТБ је предузео све превентивне мере и увео двадесетчетворочасовна дежурства. Прати се ниво реке почев од рудника „Церово“, па све до кривељског колектора. За сада нема никаквих проблема јер водостаји стагнирају, али су све критичне позиције под будним оком, а механизација у приправности – каже управник кривељске флотације Саша Милић.
Све је под контролом и код бране Борског језера иако је ниво воде 10 центиметара изнад тачке прелива. – Максимални прелив који брана може да поднесе је 30 центиметара, тако да опасности за сада нема – истиче директор ТИР-а Бобан Тодоровић.

Дестог марта Влада Србије је на предлог Републичког штаба за ванредне ситуације прогласила ванредну ситуацију на територији земље, као превентивну меру којом се олакшава и убрзава деловање свих републичких органа у заштити живота и безбедност градјана и ствари, као и отклањање последица поплава.
За укидање ванредне ситуације пресудне су метеоролошке најаве које су од 14. марта повољне. Зато ће се, по речима помоћника начелника Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије Горана Николића, у току дана размишљати о укидању ванредне ситуације.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

Градској „Топлани“ без накнаде уступљени опрема и постројења у старој Енергани

Србија Зиђин Копер помаже грејну сезону у Бору Пошто је процес производње енергије у градс…