Почетак Актуелно Честитка генералног директора РТБ-а Бор поводом Дана студената

Честитка генералног директора РТБ-а Бор поводом Дана студената

2 друго читање
0
0
1,079

„Није само ово ваш дан, ваши су и сви будући!“

 

Поштовани студенти, уважене колегинице и колеге,
Пре годину дана, баш на овај дан – ваш дан, обновили сте и опет оживели један веома стар струковни обичај „Скок преко коже“. Најлепша манифестација у Бору, којом се на симболичан начин академци уводе у струку, поново може да се окити епитетом „традиционална“ захваљујући вашем ентузијазму и то ме посебно радује.
Четврти април је ваш празник, ваш дан – али ваши су и сви будући дани. Ви, студенти, будућност сте овога града, овог региона, ове земље! Ваша младост и ваша жеља за образовањем треба да буду, али и јесу мотор ове земље! Зато сте нам потребни. Потребни сте овом граду, Србији, потребни сте РТБ-у Бор. Јер, потребе Рударско-топионичарског басена Бор за високостручним кадровима свих занимања, посебно оних у рударству и металургији, данас су, можда, израженије него икада и разлози су готово изазовни: РТБ Бор је пред реализацијом значајних и великих развојних програма, а без довољно стручњака који би тај посао успешно извели до краја.
Због тога ваше високошколско образовање треба да усмеравате и развијате ка потребама српске и борске привреде. Традиција једновековног рударења у Бору то тражи од вас, садашњост која каже да ће се овде бар још 100 година рударити и правити бакар, такође. Али, и будућност то с правом од вас очекује. Јер, ви сте будућност! Због тога је и веома важно да Технички факултет у Бору, у оквиру своје образовне и просветитељске мисије, настави афирмацију, успешно одговори свим изазовима трећег миленијума и изнедри потребан број високошколаца, магистара и доктора наука.
Честитам вам од срца Дан студената и саветујем вам да будете вредни, упорни и радни. Учите, проширујте своје видике и интересовања и улажите у своје знање. Оно се увек исплати. Желим вам врхунске резултате на свим пољима и успешан „скок преко коже“ и свих животних дилема и недаћа.
Срећно!

Још повезаних текстова
В admin
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Излагање на састанку са мештанима села Кривељ у вези блокаде пута

Добар дан свима, Пре свега, желео бих да се захвалим градској Влади што је организовала ов…