Почетак Актуелно Честитка генералног директора SZC поводом Дана рудара Србије

Честитка генералног директора SZC поводом Дана рудара Србије

7 друго читање
0
0
1,003

Поводом величанственог празника, Дана рудара Србије, упућујем најискреније честитке запосленима у Serbia Zijin Copper, Serbia Zijin Mining, грађанима Бора и Мајданпека, као и осталима који су запослени у рударској индустрији.
Дубоко поштујем тежак и високоризичан посао рудара и ценим њихов рад и труд. Желим свима да се захвалим и изразим дивљење због залагања у обављању једног од најзахтевнијих послова и истрајности да из месеца у месец повећавамо производњу. Захваљујући рударима, металурзима, флотерима и осталим струкама Компанија сваким даном напредује, а са њом и цела српска привреда. Због тога сам поносан на све запослене.
Будућност рударства је у инвестицијама, отварању нових рудника, а тиме и нових радних места, повећању продуктивности, већој социјалној сигурности и бољим условима рада. Због тога је дужност свих нас у менаџменту да запосленима обезбедимо сигурност у раду, што боље услове и адекватну награду за посао који обављају. С друге стране, наша обавеза је и да применом светских стандарда и модерних технологија у пословању, грађанима обезбедимо здраву животну средину. Због тога је Компанија у подмлађивање рударских и металуршких објеката досад инвестирала око 750 милиона долара, а од те суме је у решавање еколошких проблема уложила 126 милиона долара.
Први резултати тих улагања осетиће се већ крајем овог месеца, јер ћемо тада пустити у рад нов систем за пречишћавање димних гасова. Захваљујући раду система за одсумпоравање, емисија сумпор-диоксида ће се смањити за више од 95 одсто, што ће бити потпуно у складу са стандардима Европске уније. Сумпор-диоксид ћемо прерађивати и претварати у гипс. Годишње ћемо у новом великом објекту, који ће ускоро бити у функцији, производити 30.000 тона гипса и продавати га грађевинској индустрији.
У првој половини ове године у Serbia Zijin Copper произведено је 35.400 тона катодног бакра и 691,17 килограма злата. Компанија је ове године заузела прво место на листи извозника у Србији, дајући на тај начин велики допринос економском и социјалном развоју Србије. Од децембра 2018. до краја јуна 2021. године запослено је 1.518 нових радника, па данас у Компанији ради 5.715 људи, а од те бројке 97 одсто су српски држављани. Њихова нето просечна зарада је у првој половини ове године вредела 98.774 динара, односно 7,8 одсто више него прошле и 19,3 одсто више него 2019. године. Плате су редовне и 54 одсто веће од српског просека.
Наравно, сви успеси и достигнућа не би били могући без велике подршке Владе Републике Србије. Верујем да ћемо и убудуће уз њену и помоћ свих слојева друштва, запослених и грађана успети да остваримо планове, а они у крајњем исходу Србију треба да доведу до другог места у Европи по производњи бакра и злата.
Желим свима добро здравље и много успеха у раду, уз рударски поздрав „Срећно!“

Још повезаних текстова
В admin
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Реакција на неодговорно понашање активиста НВО

СРБИЈА ЗИЂИН КОПЕР. – На планини Старица, на којој компанија Србија Зиђин Копер у ци…