Јубилеј

7 друго читање
0
0
1,453
Јубилеј

Обележен 65. рођендан „Колектива“

 

Јубилеј Пригодном свечаношћу у Клубу РТБ-а Бор (Брестовачка Бања) 2. новембра редакција „Колектива“ прославила је 65. рођендан најстаријег привредног гласила у Србији. На рођендан су дошли бивши чланови редакције и сарадници, колеге из дописништава републичких и регионалних медија, новинари локалних листова, радија и телевизије, менаџмент компаније и представници синдиката. Дружење је протекло у пријатном евоцирању успомена, песми и игри. Пошто се захвалила на бројним честиткама које су стигле Редакцији поводом јубилеја, Горица Тончев-Василић, руководилац басенске Службе за информисање, уручила је енигмати Крсти Иванову скулптуру рудара у знак захвалности за дугогогодишњу сарадњу. Он је, како је подсетила Тончев-Василић, редакцији „Колектива“ у протеклих 18 година поклонио 195 укрштеница (никада није тражио хонорар).

Јубилеј Поводом 65 година „Колектива“ Редакцији су стигле бројне честитке за професионално, веродостојно и истрајно информисање о ономе што се догађа у Рударско-топионичарском басену и два рударска града – Бору и Мајданпеку. Упутили су их проф. др Милан Бачевић, министар природних ресурса, рударства и просторног планирања; његова екселенција Роман Вашчук, амбасадор Канаде у Србији; Љиљана Смајловић, председница Удружења новинара Србије, и Нино Брајовић, генерални секретар УНС-а; генерални директор Рударско-топионичарског басена Бор Благоје Спасковски и Мирјана Антић, његова заменица за економију и финансије.
Честитке “Колективу” за 65. рођенданСа поруком да нам за свагда идеја водиља буде „Увек може боље, ако не знамо како – научићемо“, лепе жеље су стигле и од Жарка Т. Никића, сарадника „Политике“ из Ванкувера, потом од председника општине Бор Небојше Виденовића и председника Скупштине општине Драгана Жикића. Честитали су нам и председник Регионалне привредне коморе Дејан Тошић, професор београдског ТМФ-а др Жељко Камберовић, продекан Техничког факултета у Бору за НИР и међународну сарадњу Драгана Живковић, дугогодишњи директор ШРИФ-а Миодраг Ђурђевић, бивша помоћница генералног директора РТБ-а за информисање Добринка Вељковић.
Честитке “Колективу” за 65. рођенданСа констатацијом да је 65 година мало у људској историји, али да је за медије прави подвиг, стигао нам је телеграм од агенције Ист медиа. На новинарској упорности и дуговечности признање су нам одале и бивше колегинице и колеге: Слободанка Ћосић, Љиљана Голубовић, Јасмина Ђорђевић, Љубиша Трифуновић, Чедомир Васић, Љубомир Марков; људи од пера и струке:Јован Г. Стојадиновић, Ђока Стаменковић и Пеко Лаличић; Мирјана Огњановић, Љиљана Богосављевић, Жарко Станковић, Радоје Петровић и Бора Станковић. „Радничком листу“ рођендан су честитали и синдикални лидер Драгиша Трујкић, енигмата Крста Иванов, верни читаоци Мома Јовановић (од првог броја) и Павле Спасојевић, они који нас прате посредством друштвених мрежа попут Снежане Нуцев, а и они који више воле шушкање новина као што је Зоран Швигир.
ЈубилејЧеститке и уважавање садашњем саставу редакције, али и нашим претходницима – новинарима, фоторепортерима и уредницима – пожелели су Снежана Чукић и Светислав А. Ђурић из Службе протокола и информисања општине Бор.

Још повезаних текстова
В Љубиша Алексић
Више текстова Култура

Оставите одговор

Погледајте и

„Зиђин“ постао већински власник и „Невсуна“

За више од 1,66 милијарди канадских долара кинеска компанија преузела је (28. децембра) 89…