Почетак Актуелно Чланови Студентске мреже у РТБ-у Бор

Чланови Студентске мреже у РТБ-у Бор

8 друго читање
0
0
898

Пишу пројекте о регионалним вредностима

 

РТБ. – Група студената и професора Студентске мреже „Rešica Network“, која у летњој школи у Бору пише пројекте о предузетништву, технолошким иновацијама и регионалним вредностима, посетила је Рударско-топионичарски басен Бор. У разговору са генералним директором Благојем Спасковским професори и студенти из Немачке, Румуније, Бугарске, Македоније, Албаније и Србије упознали су се са производњом бакра у Басену и са регионалним вредностима о којима треба да пишу пројекте.
Чланови Студентске мреже у РТБ-у Бор  После обиласка градилишта нове топионице и фабрике сумпорне киселине, члановима Студентске мреже „Rešica Network“ о значају Басена Бор за регионални развој и Републику Србију говорио је генерални директор Благоје Спасковски. Он је истакао да је изградња нове топионице и фабрике сумпорне киселине највећи еколошки пројекат на Балкану: – То је компликована инвестиција јер се уз старо постројење, које ради и ствара добит, истовремено гради ново. Када буде завршено крајем ове године, новоизграђено постројење најмодерније „флеш смелтинг“ технологије биће „превезано“ за највише 15 дана. Уходавање нове топионице и фабрике сумпорне киселине биће завршено почетком другог квартала идуће године – истакао је Спасковски.
Домаћин овогодишње летње школе Студентске мреже „Rešica Network“ је Технички факултет у Бору, а финансијер немачка фондација „Daad“.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…