Почетак Актуелно Дан РТБ-а у знаку завршетка нове топионице

Дан РТБ-а у знаку завршетка нове топионице

5 друго читање
0
0
785

 Шести август посвећен новој металургији

 

Прослава Дана РТБ-а Бор и Дана рудара Србије почеће на највећим градилиштима у Србији – градилиштима нове топионице и фабрике сумпорне киселине. – У Брестовачкој Бањи ће, потом, за бројне пословне партнере, пријатеље компаније и представнике друштвено-политичког живота Тимочке Крајине бити уприличен пријем. – У официјелном делу програма најбољим басенским радницима и ове године биће додељена награда “Инжењер Шистек”. – Увече Боранима певају “Партибрејкерси”, а Мајданпечанима “Ван Гогх”
Дан РТБ-а у знаку завршетка нове топионицеРТБ
. – У години прекратнице за највећи еколошки пројекат на Балкану, Пројекат реконструкције топионице и изградње нове фабрике сумпорне киселине, програм обележавања Дана компаније подређен је и посвећен управо новој металургији и пројекту који ће бити завршен до краја ове године и који ће граду и Боранима донети чисто небо и ваздух.
Дан РТБ-а у знаку завршетка нове топионицеОтуда ће прослава Дана РТБ-а Бор и Дана рудара Србије, након традиционалне рударске будилице која ће раном зором проћи главним градским улицама и насељима, почети на највећим градилиштима у Србији – градилиштима нове топионице и фабрике сумпорне киселине. У Брестовачкој Бањи ће, потом, бити уприличен пријем за делегације високих званичника, амбасадоре и представнике амбасада, као и за бројне пословне партнере, пријатеље компаније и представнике друштвено-политичког живота Тимочке Крајине, али и целе Србије. У официјелном делу најбољим басенским радницима и ове године биће додељена награда “Инжењер Шистек”, највише признање које РТБ уручује за допринос развоју компаније. Након једносатног церемонијала доделе Шистекових награда, за госте ће бити уприличен свечани ручак.
Дан РТБ-а у знаку завршетка нове топионицеВечерњи део програма намењен је грађанима Бора и суседних градова. Њима ће Општина Бор поклонити концерт рок групе “Партибрејкерси” под отвореним небом, у Амфитеатру код Дома културе. Обележавање Шестог августа ће и ове године, након концерта “Партибрејскерса”, бити завршено спектакуларним ватрометом који Боранима поклања пословни партнер РТБ-а.
Дан РТБ-а у знаку завршетка нове топионицеУ Мајданпеку ће Дан рудара и Дан РТБ-а бити обележен 5. августа, када ће у вечерњим сатима на градском тргу бити организован целовечерњи програм, а дан касније, у исто време када у Бору буду свирали “Партибрејкерси”, Мајданпечане ће, нарочито оне млађе, раздрмати момци из групе “Ван Гог”.
Комбинат бакра је, као главни носилац и покретач привреде у Бору и региону, и ове године пружио финансијску потпору бројним манифестацијама у области културе и спорта које поводом Дана рудара Србије организују градске установе и спортска друштва.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Генерални директор похвалио руководиоца Одељења за безбедности у кривељској флотацији

Славици Милосављевић уручена захвалница за професионалан и савестан рад Захваљујући њеном …