Почетак Актуелно Део зарада у “ИПМ-у Мајданпек” исплаћен у златницима

Део зарада у “ИПМ-у Мајданпек” исплаћен у златницима

3 друго читање
0
0
948

Договором до заосталих зарада 

 

Одлука о начину исплате дела заосталих зарада донета на захтев и у договору са радницима и репрезентативним синдикатима
Део зарада у “ИПМ-у Мајданпек” исплаћен у златницимаМАЈДАНПЕК
.- У очекивању да се најкасније до краја октобра оконча процес приватизације „ИПМ-а Мајданпек“, који је у реструктурирању последњих десетак година, запослени и пословодство овог предузећа договорили су се о начину исплате дела заосталих зарада у златницима. Тако су радници дошли до дела заосталих зарада јер предвиђеним моделом приватизације нови власник не би био обавезан да исплати заостале зараде.

Опљачкана продавница “Златаре Мајданпек“ у Земуну
Део зарада у “ИПМ-у Мајданпек” исплаћен у златницимаПродавница „Златаре Мајданпек“ у Главној улици у Земуну опљачкана је 29. септембра око девет сати када је лопов пајсером обио закључана врата, везао продавачицу и из продавнице однео тацне са накитом. Када истрага буде завршена, знаће се и вредност опљачканог накита.
О томе се у саопштењу пословодства „ИПМ-а Мајданпек“ између осталог каже: “Настојећи да решимо вишемесечни проблем са исплатом заосталих зарада, на захтев групе радника и репрезентативних синдиката, након вишенедељног преговарања и писане сагласности сваког радника појединачно, постигли смо договор око начина исплате дела заосталих зарада имајући у виду изузетно тежак положај у којем се, као предузеће у рестрктурирању, у поступку приватизације налазимо”.
Да је од пословодства тражено решење за поменути проблем, потврђује и Дејан Матејевић, председник ОВ СССС за општине Мајданпек, Кладово и Неготин, а запослени кажу да је исплата путем златника била начин да дођу до дела својих зарада.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…