Почетак Актуелно Деветомесечна производња РTБ Бор

Деветомесечна производња РTБ Бор

2 друго читање
0
0
1,045

 Десет одсто више злата и сребра

 

РТБ за девет месеци произвео 27.895 тона катода, што је 15 процената више него у истом периоду прошле године. – Производња племенитих метала већа за 10 одсто од планиране. – Последњи овогодишњи квартал рудари Бора и Мајданпека схватили су врло озбиљно и, почев од друге половине октобра, за дан дају и до 130 тона бакра, а дневне ископине премашују 160 хиљада тона
Деветомесечна производња Рударско-топионичарског басена БорРТБ
. – У Рударско-топионичарском басену Бор за девет месеци произведено је 27.895 тона катодног бакра, односно 3.600 тона више него прошле године за исто време. Петнаест одсто бакра више него лане јесу количине које се уклапају у динамику остварења годишњег плана производње „црвеног метала“, јер су оне за сада на нивоу реализације од 90 процената. С друге стране, производња племенитих метала, злата и сребра, већ је 10 одсто преко плана.
Деветомесечна производња Рударско-топионичарског басена БорУ погонима Топионице и рафинације до краја септембра су прерађене 176.974 тоне сувог концентрата и искључиво из домаћих сировина произведене 33.252 тоне анода, односно 27.895 тона катода. Металурзи су, такође, у деветомесечни салдо уписали и производњу 6.460 тона дипформинг жице, 963 тоне бакар-сулфата и 66 и по хиљада тона сумпорне киселине. У Ливници су линија бакра, месинга, бронзе и ливница фазонских одливака укупно дале 1.108 тона производа, што је два пута више од плана, а чак трипут боље него у истом периоду прошле године.
Деветомесечна производња Рударско-топионичарског басена БорРудари Бора и Мајданпека су за девет месеци ископали 12 милиона 350 хиљада тона руде, што је у поређењу са прошлогодишњих 10,5 милиона тона боље за двадесетак одсто. Прерадом у флотацијама из ње је добијено укупно 26.690 тона бакра у концентрату. У истом периоду, дакле до краја септембра, са мајданпечког и борских лежишта уклоњено је 25,2 милиона тона раскривке, па су укупне ископине у овом периоду биле 37,6 милиона тона.
Последњи овогодишњи квартал рудари Бора и Мајданпека схватили су врло озбиљно и, почев од друге половине октобра, за дан дају и до 130 тона бакра, а дневне ископине премашују 160 хиљада тона.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …