Почетак Наука и образовање Добра сарадња РТБ-а Бор и Техничке школе

Добра сарадња РТБ-а Бор и Техничке школе

4 друго читање
0
0
962

Одликаши – будући рудари

 

За подручје рада “геологија, рударство и металургија”, што је потребно Басену Бор, сва места су попуњена још у првом уписном року, па ће за три образовна профила бити формирана два одељења
Добра сарадња РТБ-а Бор и Техничке школеБОР
. – Ни после другог уписног рока у борским средњим школама нису попуњена сва места: од одобрена 452 попуњено је 429 места (у Гимназији има 15, у Машинско-електротехничкој шест и у Техничкој школи још два места и она ће, евентуално, бити попуњена у августу ако буде организован и трећи уписни рок).
У Техничкој школи у Бору за подручје рада “геологија, рударство и металургија”, што је потребно Рударско-топионичарском басену Бор, сва места су попуњена још у првом уписном року, па ће за три образовна профила бити формирана два одељења. Образовни профил “техничар за добијање метала” уписао је 31 ученик (један више од одобрене квоте због истог броја бодова), док ће једно одељење са 30 ученика бити формирано за образовне профиле “рударски техничар” (15) и “рударски техничар за припрему минералних сировина” (15 ученика). Једино је остало још једно слободно место (од 24 одобрена) за образовни профил “техничар за рециклажу”.
Добра сарадња РТБ-а Бор и Техничке школеЗахваљујући доброј сарадњи Рударско-топионичарског басена Бор и Техничке школе и ове године било је велико интересовање ученика за образовне профиле потребне Комбинату бакра. Већини уписаних то је била прва жеља, а и њихов успех, углавном одличан, био је бољи него ранијих година. Поређења ради, минималан број бодова будућих рударских техничара је 48,84, а ученици друштвено-језичког смера у борској Гимназији имали су просек 32,92 бода.
У сарадњи са Рударско-топионичарским басеном Бор добро смо представили нашу школу и подручја рада, поготово геологију, рударство и металургију, на сајмовима професионалне оријентације. Зато имамо ученике не само из Бора него и из Ниша, Деспотовца, Читлука, Рудне Главе, Жагубице, Лазнице, Влаола, Подгорца, Тополе, Доњег Милановца, Зајечара, Књажевца… Од Басена смо добили донацију 200 хиљада динара за опремање кабинета рачунарима, за превоз ученика на сајмове и фестивале науке. Имамо и помоћ у организовању праксе ученика у погонима РТБ-а Бор – истиче Соња Глишић, директор Техничке школе и координатор рада борских средњих школа.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Наука и образовање

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…