Почетак Актуелно Мајданпек Договор о измештању деонице пута М 24, односно Б-22

Договор о измештању деонице пута М 24, односно Б-22

34 друго читање
0
0
865
Договор о измештању деонице пута М 24, односно Б-22

Безбедно и трајно решење

 

Trasa preko Partizanskog puta trajno rešenje i za zaobilaznicu, zaključili predstavnici opštine Majdanpek, RBM-a i RTB-a Bor. – Deonica jeste duža, ali postojeću trasu treba samo proširiti sa šest na osam metara i privesti nameni za potrebe magistralnog puta

 

Договор о измештању деонице пута М 24, односно Б-22Због континуитета рада Рудника бакра Мајданпек није спорно измештање деонице пута М-24, односно Б-22, на самом улазу у град из правца Кучева, али неопходно је што пре изнаћи најбоље и трајно решење, закључили су представници општине Мајданпек и Рудника бакра, односно Рударско топионичарског басена Бор на састанку у Мајданпеку.

У Руднику бакра Мајданпек трајно решење виде једино у деоници преко Партизанског пута, истакао је директор РБМ-а Светомир Мустецић наводећи да су почеле припреме за његово довођење на ниво магистралног пута, пре свега проширењем трасе са шест на осам метара.

-Ми не видимо брже и боље трајно решење од овог – каже директор Мустецић наглашавајући да би сва друга решења била привремена, а да из безбедносних разлога пут треба изместити што пре – Почели смо чишћење трасе, припремамо геодетско снимање и упоредо документацију за довођење тог пута на ниво магистралног.

Договор о измештању деонице пута М 24, односно Б-22-Измештање магистралног пута који пролази преко лежишта Јужни ревир има изузетно велики значај за развој РБМ-а и компаније РТБ Бор у целини, јер омогућава планско развијање копа са крајњим циљем да се оствари годишња производња од 8,5 милиона тона руде бакра. То без фазног развоја копа Јужни ревир није могуће, а да би до њега дошло, потребно је измештање инфраструктурних објеката и најзначајније у том делу је измештање овог пута – рекао је Димча Јенић, директор развоја РТБ Бор, и појаснио да Закон о рударству обавезује да се решење за јавни пут тражи у безбедним условима, а не по самом лежишту.

Драган Поповић, председник Општине Мајданпек, инсистирао је да се испоштује законска процедура о обезбеђењу неопходне документације и нагласио спремност локалне самоуправе да свој део посла обави у најкраћем могућем року.

Одмах након усвајања просторног плана општине комплетан текст је достављен ресорном министарству које би о њему требало да се изјасни за месец дана. Рудник бакра Мајданпек, односно РТБ Бор, као инвеститори тог пута, добиће од одговарајућих општинских служби услове за израду плана детаљне регулације на основу којег ће се нова деоница градити.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…