Почетак Актуелно Договор РТБ-а Бор и Железница Србије

Договор РТБ-а Бор и Железница Србије

2 друго читање
1
0
979

Безбедан превоз производа Басена

 

РТБ. – Представници Рударско-топионичарског басена Бор и Железница Србије договорили су се на састанку у Бору о бољој сарадњи у превозу производа и репроматеријала за потребе комбината бакра.
Договор РТБ-а Бор и Железница СрбијеИзградњом нове топионице и фабрике сумпорне киселине и њиховим пуштањем у рад, што је државни пројекат, имаћемо повећане потребе за железничким превозом пре свега бакра и сумпорне киселине. Железнице Србије добиле су задатак од Владе да обезбеде повећан транспорт свих терета када почне производња у новоизграђеним објектима – рекао је генерални директор РТБ-а Бор Благоје Спасковски.
Договор РТБ-а Бор и Железница СрбијеСпремни смо да железничку инфраструктуру, која је делимично и због поплава у овом крају уништена, оспособимо за безбедан превоз концентрата бакра и сумпорне киселине. У првој фази, до краја године, сопственим средствима обновићемо железничку инфраструктуру од Бора у три правца: према Мајданпеку, Прахово-пристаништу и Нишу. Пругу од Мајданпека према Пожаревцу спремни смо да ревитализујемо у сарадњи са регионом и Републиком. Касније, када се бакар и сумпорна киселина буду производили у новоизграђеним погонима, бићемо спремни за безбедан железнички превоз репроматеријала и готових производа од Бора према коридору 10 и у целој Србији – обећала је Нена Томовић, помоћница генералног директора Железница Србије за стратегију и планирање.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Актуелно

Један коментар

  1. libra

    15. новембра 2014. у 22:30

    To je za pohvalu ali……….vracaju se obecanja,obecanja Slobodan Milosevic pok. I njegovi tadasnji predsednik vlade sa ministrima obecavali kako ce mo lepo ziveti kako ce podici RTB Bor kako ce Zeleznice biti najmodernije kako ce nezaposlenih biti najmanje sto je moguce zaposlice hiljade i hiljade radnika,bese to negde u istocnoj Srbiji i car smiri narod i narod bese zadovoljan,to bese san koi mi davase nadu da ce mo bolje ziveti ali nikada se ne obestini.
    Postovani oprostite mi ako sam skrenuo sa teme citiram:“budimo zahvalni budalama da ih nije bilo mi ostali nebismo uspeli.Mark Tven.

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…