Почетак Синдикална страна Донација Синдиката рудара Србије борском Дому здравља

Донација Синдиката рудара Србије борском Дому здравља

0 друго читање
0
0
944

Окречили дечији диспанзер

 

Љ. Миљковић: У зависности од наших финансијских могућности улазимо у посао који сами изводимо, не ангажујући тзв. трећа лица. – С. Петровић: Ово је тек почетак сарадње са Синдикатом рудара Србије, па очекујемо даљу сарадњу, али се надамо и донацијама других грађана, јер има доста тога што треба да се уради
РТБ
. – Синдикат рудара Србије овог викенда организовао је акцију кречења диспанзера за децу школског узраста у борском Дому здравља. Како нам је рекао Љубиша Миљковић, председник ове интересне организације радника, борски рудари сами изводе радове у свим акцијама, па је тако и овог пута. Затекли смо Сашу Стиклића, рударског надзорника у Јами, бушаче Милана Спасића и Момчила Драгуловића, Николу Стевића како са четкама у рукама крече ординације, ходник и чекаоницу. – Ово и јесте и није тешко. Јесте напорно, јер радимо цели дан, али и није када знамо да радимо за децу – казао је Стиклић који је, иначе, тих дана био под терапијом ињекцијама.

Сваког дана ризикујемо живот за бољитак наших породица, пре свега, наше десе. За нас су деца светиња. Скупшптина Синдиката рудара Србије разматра и одлучује о захтевима свих јавних предузећа и установа општине Бор. У зависности од наших финансијских могућности и средстава улазимо у посао који финиширамо, не ангажујући тзв. трећа лица. Ово је тек почетак сређивања Дома здравља, нарочито дечијег диспанзера у коме се лече наша деца. Знајући да су најавили вирусе половином фебруара, трудимо се да овај посао завршимо до понедељка – истакао је Миљковић.
Др Срђан Петровић, педијатар, иначе председник Синдиката лекара и фармацеута Бора, најпре се захвалио Синдикату рудара Србије и његовом председнику који су им изашли у сусрет.
Ове просторије су врло значајне за дечији школски диспанзер. Ту се налазе развојно и саветовалиште за младе, као и канцеларије логопеда и лекара, тако да је ово, у неку руку, „жила куцавица“ школског диспанзера. Међутим, целокупном дечијем диспанзеру је потребно сређивање и донације су увек добродошле. Ово је тек почетак сарадње са Синдикатом рудара Србије и господином Миљковићем, па очекујемо даљу сарадњу. Међутим, надамо се и донацијама других грађана, јер има доста тога што овде треба да се уради – нагласио је др Петровић.

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Синдикална страна

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…