Почетак Корпоративна одговорност Донације Дому здравља “Др Верољуб Цакић” Мајданпек

Донације Дому здравља “Др Верољуб Цакић” Мајданпек

4 друго читање
0
0
1,024

РТБ Бор прати акције Владе 

 

МАЈДАНПЕК. – Нове донације мајданпечком здравству један су од разлога што су Дом здравља “Др Верољуб Цакић” у Мајданпеку данас (28. августа) обишли проф. др Берислав Векић, државни секретар у Министарству здравља, и Благоје Спасковски, генерални директор РТБ Бор .
Донације Дому здравља “Др Верољуб Цакић” МајданпекДошао сам данас са лепим вестима – рекао је проф. др Берислав Векић који је у Мајданпеку био пре месец и по дана. – Проблем недостатка лекара у међувремену је превазиђен, јер је новим кадровским планом Дому здравља одобрен пријем три нова лекара, а биће уговорена и места правника, економисте и информатичара.
Добре вести државни секретар је најавио и за Општу болницу у Мајданпеку, која ће са садашњих 15 лекара, по новом кадровском плану, имати одобрен број до 21 лекара.
Разлог данашње посете је и припремљена донација Министарства здравља. Обезбедили смо једну лабораторију која ће имати могућност рада тропонина, затим Д-димера, врло специфичних тестова важних код пацијената који доживе инфаркт миокарда. Донације Дому здравља “Др Верољуб Цакић” МајданпекСве те тестове лабораторија Дома здравља до сада није имала. Поред ове лабораторије, из донације фирме “Миндраy” обезбеђен је квалитетан дванаестоканални ЕКГ апарат и два монитора за праћење витлних функција пацијената. Укупна вредност донације ове фирме је око 30 хиљада долара – нагласио је проф. др Берислав Векић
РТБ Бор, као друштвено одговорна фирма, показује (и раније и сада) да мора бринути о здравству и здрављу грађана и запослених у руднику не само у Мајданпека него и у околини. Наша подршка иде у правцу да се, пре свега, ревитализује медицина рада, јер је то најближа служба РТБ Бору, односно РБМ-у. Иза тога следе донације које ће РТБ Бор обезбедити као подршку медицинским установама у општини Мајданпек – истакао је Благоје Спасковски, генерални дирецтор РТБ-а. – Као државна компанија, пратимо акцију коју Влада Републике Србије спроводи.
Др Миљојко Нешовић, в.д. директора Дома здравља у Мајданпеку, захваљујући на донацијама, нагласио је да је то велики подстицај да се прилике у мајданпечком здравству уреде, а квалитет услуга унапреди. Дејан Вагнер, председник Привременог органа општине Мајданпек, додао је да је локална самоуправа и до сада радила на том плану и да је ово, несумњиво, велика помоћ.
Најновија донација РТБ Бор мајданпечком здравству у униформама и постељини вредна је 10 хиљада евра.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…