Почетак Актуелно Донета одлука о језику на коме ће „Колектив“ пружати медијску услугу

Донета одлука о језику на коме ће „Колектив“ пружати медијску услугу

14 друго читање
0
0
4,039
Донета одлука о језику на коме ће „Колектив“ пружати медијску услугу

Билингвалне насловне конструкције

关于使用中塞双语发布’Kolektiv’ 报纸的通知
根据公司监管委员会决定,“KO”将由ZiJin Bor Copper doo Bor作为多语言媒体出版

Сходно одлуци Скупштине друштва „Колектив“ ће убудуће, као медиј чији је издавач ZiJin Bor Copper, моћи из штампе да излази вишејезично
Донета одлука о језику на коме ће „Колектив“ пружати медијску услугуБЕОГРАД. – Скупштина привредног друштва ZiJin Bor Copper doo, на седници одржаној у Београду 25. јануара, донела је одлуку о језику издања, односно пружања медијске услуге листа „Колектив“. Сходно тој одлуци, „Колектив“ ће убудуће, као медиј чији је издавач ZiJin Bor Copper, моћи из штампе да излази вишејезично – на српском, енглеском и кинеском.
Ова одлука донета је у складу са Законом о јавном информисању и медијима Републике Србије, а односи се на све измене у Регистру медија које са собом повлачи промена издавача листа „Колектив“.
Од 19. децембра 2018. године издавач листа „Колектив“ је компанија ZiJin Bor Copper doo Bor и с тим у складу било је потребно да у Регистру медија буде унета и та, али и све остале измене података. То је подразумевало и одлуку највишег органа управљања компанијом о језику будућих издања компанијског гласила.
Садржај листа „Колектив“ ће, како је најављено, у догледно време читаоцима бити понуђен на два језика – на српском и кинеском, а билингвална ће, за почетак, бити само насловна конструкција текстова (наднаслов, наслов и поднаслови).

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

У “Новом Церову” обустављена производња због блокаде пута који води ка руднику

Све машине стоје, већина радника биће упућена на годишњи одмор Блокада пута коју спроводи …