Почетак Корпоративна одговорност Драгоцена помоћ РБМ-а у гашењу пожара

Драгоцена помоћ РБМ-а у гашењу пожара

3 друго читање
1
0
1,121

И без позива прискочили у помоћ

 

На вест да је на крову вишеспратнице дошло до пожара, обе цистерне Рудника бакра Мајданпек кренуле да помогну ватрогасцима. – У време пожара нису функционисале телефонске везе због прекида оптичког кабла
Драгоцена помоћ РБМ-а у гашењу пожара РБМ
. – У обуздавању ватрене стихије, која је (26. марта, у улици Омладинске бригаде број два у Мајданпеку) однела један људски живот, потпуно уништила један и оштетила три стана и кров четвороспратнице, а мање или више штете нанела у сваком од 16 станова те зграде – од пресудног значаја била је помоћ радника и ватрогасних возила Рудника бакра Мајданпек. Да се у гашење пожара није укључила велика “белаз” цистерна РБМ-а, чији је капацитет 32 кубна метра воде, а могућност интервенције млазом и на неколико десетина метара, питање је када би пожар био локализован и колико би штете нанео.

Помоћ синдиката рудара

Синдикат рудара Србије у Мајданпеку и Бору донео је одлуку да са по 25 хиљада динара помогне породици радника Радована и Снежане Вунтуришевић и пензионеру Флотације РБМ-а Браниславу Марјановићу да санирају своје станове који су у пожару у улици Омладинске бригаде 2 претрпели велика оштећења.
Имајући у виду у каквој су се невољи нашле породице наших радника и пензионера, покушали смо и ми и наш синдикат у Бору да издвојеним средствима олакшамо санацију оштећених станова – каже Синиша Шербановић, председник Синдиката рудара Србије у Мајданпеку.

Наши људи још једном су показали висок степен одговорности и спремности да помогну, па су, не чекајући позив, припремили механизацију и учествовали у гашењу пожара – истиче Бранислав Томић, директор РБМ-а.
Чим нам је полиција обезбедила пратњу градским улицама, због габарита цистерне, кренули смо у акцију – додаје Драгиша Анђелковић, управник Површиног копа мајданпечког Рудника бакра, и наглашава да су радници, долазећи за другу смену, буквално утрчали у возило и спремно кренули на интервенцију.
На лицу места пожар је већ ломио кровну конструкцију, а запаљени делови падали су и на терасе станова на нижим спратовима, што је претило да ватрену стихију прошири на целу зграду и свих 16 станова. Тек када је омогућено да након интервентне сече неколико дрвета на оближњој ливади велика цистерна приђе изнад зграде, сви су могли да одахну јер је пожар убрзо локализован.
У гашењу пожара мајданпечким ватрогасцима помогли су кран-дизалицом приватно предузеће “Прашчевић” из Мајданпека и ватрогасци из Доњег Милановца и Бора.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Корпоративна одговорност

Један коментар

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…