Почетак Екологија „Еко агенда“ Бор: Нова топионица – историјски еколошки подвиг

„Еко агенда“ Бор: Нова топионица – историјски еколошки подвиг

2 друго читање
0
0
935

Мештани околних села који су генерацијама живели у еколошки најзагађенијој средини, када им је топионички дим уништавао сву летину и здравље, знају да цене разлику између старе и нове топионице. Непримерено је да то не цене појединци из РТБ-а и злонамерно износе неистине о новој топионици као о потпуном промашају – наводи се у допису Еколошког савеза „Еко агенда 7/1935“ Бор

"Еко агенда" Бор: Нова топионица – историјски еколошки подвигБОР. – Изградња нове топионице и фабрике сумпорне киселине за град Бор и околна села је потпуни еколошки погодак – каже се, између осталог, у допису Еколошког савеза „Еко агенда 7/1935“ Бор који је потписао потпредседник његовог Одбора Драган Јанкуцић.
"Еко агенда" Бор: Нова топионица – историјски еколошки подвигОд 1935. године и почетка прве еколошке буне у Бору, када се захтевао чист ваздух над градом и околним селима, па до испуњења тог захтева прошло је тачно 80 година. Мештани околних села који су генерацијама живели у еколошки најзагађенијој средини, када им је топионички дим уништавао сву летину и здравље, знају да цене разлику између старе и нове топионице.
Непримерено је да то не цене појединци из РТБ-а и злонамерно износе неистине о новој топионици као о потпуном промашају. На тај начин, оправдавају вековно тровање грађана Бора и околних села и свесно умањују залагања Владе Србије и менаџмента РТБ-а у историјском еколошком подвигу – наводи се у допису „Еко агенде 7/1935“ Бор.

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Екологија

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…