Почетак Актуелно Хотел „Језеро“ обновио сарадњу са Економско-трговинском школом

Хотел „Језеро“ обновио сарадњу са Економско-трговинском школом

4 друго читање
0
0
478

Пракса за будуће туристичко-хотелијерске техничаре

Ученици друге и треће године имали су прилику да се током пет дана праксе у реномираном хотелу „Језеро“ први пут сретну са реалним и свакодневним ситуацијама које њихова будућа професија са собом носи


БОРСКО ЈЕЗЕРО. – У хотелу „Језеро“ на Борском језеру организована је (5. априла) практична настава за 40 ученика другог и трећег разреда Економско-трговинске школе из Бора. Ђаци ће се током пет дана праксе први пут срести са реалним и свакодневним ситуацијама које њихова будућа професија туристичко-хотелијерског техничара са собом носи. Биће ово и идеална прилика да знање стечено у школским клупама примене у реномираном хотелу са четири звездице.

Обнова сарадње са Србија Зиђин Копер у виду организовања практичне блок наставе је од великог значаја за ученике наше школе. Дугујемо велику захвалност што су били вољни да недељу дана о угоститељству подуче 40 ђака образовног профила туристичко -хотелијерски техничар. Њима је ово први сусрет са конкретним практичним задацима, јер су током пандемије о свом будућем занимању учили само из уџбеника. Ово је јединствена прилика да се сусретну са свим изазовима и реалним ситуацијама у хотелу, о којима су учили од својих наставника – каже директорка Економско-трговинске школе Соња Стаменковић.

Она је додала да ће овакав вид наставе бити организован и за друге образовне профиле, попут кувара и куварског техничара. Такође, изразила је и наду да ће Србија Зиђин Копер подржати школу у успостављању система дуалног образовања и да ће традиционално добра сарадња са компанијом бити настављена.

Руководилац Сектора за управљање хотелом Виолета Вучковић каже да су многи запослени у хотелу „Језеро“ на Борском језеру и клубу „Зиђин“ у Брестовачкој Бањи своју каријеру кувара, конобара и рецепционера започели управо кроз стручну праксу и да су они,који су се издвојили по знању и умећу као ученици, сада прави професионалци и цењени радници.

Можемо се похвалити дугогодишњом сарадњом са борском Економско-трговинском школом. Њихови ученици су кадрови који су нам потребни и наши будући запослени. Велико нам је задовољство што смо отворили врата хотела „Језеро“ за практичну наставу ученика после трогодишње паузе. Ово је одлична прилика да се упознају са пословањем хотела, да комуницирају са гостима и стекну практична знања, а ми смо имали лепу и слатку помоћ на рецепцији, у ресторану и кухињи. Практична настава биће организована и крајем школске године, па ћемо имати довољно времена да се боље упознамо и спријатељимо– каже она.

Ученица друге године Милица Јовановић поделила је са нама утиске са стручне праксе и првим сусретом са својом будућом професијом –За кратко време доста смо научили о пословима на рецепцији, како треба да се односимо према гостима, али о вођењу различитих хотелских евиденција. Упутили су нас у то како функционише један велики и модеран хотел. Ово искуство ће ми доста значити у даљем школовању.

Још повезаних текстова
В Д.Лилић Петровић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Успостављање побратимским односа између Бора и Лонгјанга

Миликић: Чврсте пријатељске везе између два далека града Иницијатива о братимљењу постоји …