Почетак Синдикална страна Хумани синдикати РТБ-а Бор

Хумани синдикати РТБ-а Бор

2 друго читање
0
0
1,067

Једномесечна чланарина за поплављене

 

РТБ. – Синдикалне организације Рударско-топионичарског басена Бор, свака према својим могућностима, издвојиле су једномесечну чланарину за помоћ становнишву са поплављених подручја у Србији. Неке организације, у зависности од тога како су повезане, средства су уплаћивале својим централама, а неке и централама и директно на рачун Владе Републике Србије за помоћ поплављенима.
Хумани синдикати РТБ-а БорРударски синдикат Србије уплатио је 500.000 динара и обавезао се да у Крупњу обнови два домаћинства чије су куће оштећене у поплави.
Синдикат Независност на нивоу Басена Бор уплатио је 300.000 динара у акцији помоћи коју је покренуо УГС Независност на нивоу Србије.
Самостални синдикат металаца Србије – ДОО Бор – уплатио је део средстава од чланарине, а Општинско веће ССС Бор (у чијем је саставу и Самостални синдикат РТБ-а Бор) уплатило је 300.000 динара посредством Савеза самосталних синдиката Србије који је укупно сакупио 240 милиона динара. Осим тога, Самостални синдикат Топионице уплатио је и 150.000 динара, а Самостални синдикат Електролизе 53.000 на рачун Владе Републике Србије за помоћ поплављенима.
Самостални синдикат Рудника бакра Мајданпек обезбедио је хигијенски материјал (детерџент, течни сапун, препарати за чишћење и дезинфекцију) вредан више од 200.000 динара. Ова помоћ упућена је становништву страдалом у поплавама у Обреновцу. У овом синдикату су обећали да ће на сличан начин помоћи и другим угроженим подручјима, првенствено Свилајнцу и руднику Ресавица.
Индустријски синдикат РББ-а уплатио је 150.000 динара посредством рачуна Синдиката индустрије Србије.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Синдикална страна

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…