Почетак Актуелно Индија улаже у производњу плавог камена

Индија улаже у производњу плавог камена

20 друго читање
0
0
1,506

Потписан меморандум о разумевању између USHA Industries из Њу Делхија и РТБ-а 

 

Представници индијске компаније заинтересовани су да уложе у производњу бакар-слуфата у Бору који би се добијао лужењем басенских техногених сировина. Потписивањем протокола о пословно-техничкој сарадњи USHA Industries сагласила се да инвестира и у прераду племенитих метала у мајданпчекој „Златари“, али и у пласман сребрног и златног накита на тржиште Азије. – Ове инвестиције отвориће врата РТБ-у Бор и омогућити му да под окриљем наше компаније продаје своје производе на великом индијском тржишту, каже директор USHA Industries Naveen Aggarwal. – Б. Спасквоски: За нас је ово велики изазов, остаје нам да се организујемо, кренемо у производњу и обезбедимо одређени профит. Најдаље за три месеца потписаћемо уговор
Индија улаже у производњу плавог каменаРТБ
. – Индијска компанија USHA Industries уложиће у производњу бакар-слуфата (плавог камена) у Бору који би се добијао хидрометалуршким поступком. Прецизније, плави камен би се добијао из раскривке, односно лужењем басенских техногених сировина са борског, кривељског, церовског и мајданпечког копа, као и из депоноване јаловине на борском флотацијском јаловишту. Ово је, поред осталог, договорено на састанку представника ове компаније са генералним директором РТБ-а Благојем Спасковским. Индија улаже у производњу плавог каменаПословно-техничка сарадња у овој области започета је потписивањем меморандума о разумевању у којем је наведено да ће о свим техничким детаљима и моделу инвестирања бити речи у наредна два месеца, а да ће уговор бити закључен најкасније за три месеца од дана потписивања меморандума (11. септембар).
Потписивањем меморандума о пословно техничкој сарадњи USHA Industries сагласила се да инвестира и у прераду племенитих метала у мајданпчекој „Златари“, али и у пласман сребрног и златног накита на азијско тржиште.
Индија улаже у производњу плавог каменаВеома смо заинтересовани са обе инвестиције и задовољство нам је што можемо да потпишемо протокол, односно меморандум о разумевању. Прва инвестиција, производња бакар-сулфата из јаловине, подразумева не само нова радна места у овим тешким временима, већ и стопроцентни извоз у Индију. Јер, USHA Industries има седамдесетогодишње искуство на тржишту хемијске индустрије, попут борне киселине, плавог камена, цинк-оксида. Индија је велико тржиште, има 1,3 милијарди становника, те зато сматрам да ће ове инвестиције отворити врата РТБ-у Бор и омогућити му да под окриљем наше компаније продаје своје производе – казао је директор USHA Industries Naveen Aggarwal.
Индија улаже у производњу плавог каменаДодао је да са задовољством прихвата сарадњу и на пољу прераде племенитих метала и продаје сребрног и златног накита, као и осталих производа мајданпечке „Златаре.
Пласман сребрног и златног накита из мајданпечке „Златаре“ на индијско тржиште које је по потрошњи злата, рекло би се, највеће у свету, за нас представља велики изазов иако га ми ни микронским делом не можемо покрити. Ипак, остаје нам да се организујемо и кренемо у производњу, а и да потом обезбедимо одређени профит. Најдаље за три месеца потписаћемо уговор – рекао је Благоје Спасковски.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

У Кривељу организован турнир у фудбалу, пријатељске утакмице одиграла четири тима

“Победио је спорт, победио је фудбал️, победили смо сви” Победник турнира је тим Србија Зи…