Почетак Синдикална страна Избори у Самосталном синдикату РББ-а

Избори у Самосталном синдикату РББ-а

6 друго читање
0
0
971
Љубиша Миљковић

Љубиша Миљковић – председник

 

-Заступаћу интересе радника и у производњи и у пословодству за бољи стандард и здравствену заштиту запослених. Синдикат и његово руководство деле судбину запослених и неће више бити синдикалних додатака за функционере – обећао, између осталог, Љубиша Миљковић

Избори у Самосталном синдикату РББ-аРББ. – На демократским изборима, одржаним после много година именовања руководства Самосталног синдиката Рудника бакра Бор, новоизабрана Скупштина од 35 чланова за председника Самосталног синдиката РББ-а изабрала је Љубишу Миљковића, главног пословођу у погону „Јама“. На његов предлог за заменика председника изабрана је Славица Вукајловић, контролор експлозива и експлозивних средстава на површинском копу „Велики Кривељ“.

-Дуго смо чекали демократске изборе у Синдикату и најзад смо их добили на захтев више од 1.300 чланова. Очекујемо да новоизабрано руководство буде права спона између радника и пословодства и више се залаже за права радника – нада се Зоран Голубовић, надзорник у рудном телу „Т“.

Љубиша МиљковићУ првом говору новоизабрани председник Љубиша Миљковић је обећао да ће ново руководство Самосталног синдиката РББ-а одмах почети да испуњава очекивања радника:

-Заступаћу интересе радника и у производњи и у пословодству. Циљ је испуњавати планове производње да би и плата могла да расте. Синдикат ће се залагати за бољи стандард и здравствену заштиту запослених, а набавком зимнице нека се бави комерцијала. Синдикат се неће бавити запошљавањем, али ће инсистирати да на место оних који одлазе у пензију предност имају чланови њихових породица, а не они који су чланови странке на власти. Синдикат и његово руководство деле судбину запослених и неће више бити синдикалних додатака за функционере – обећао је, између осталог, Љубиша Миљковић.

Говорећи као члан Самосталног синдиката, директор РББ-а Небојша Радошевић је истакао да и синдикат и пословодство очекује много заједничког посла:

Небојша Радошевић-Покренули смо велики инвестициони циклус још 2008. године, захваљујући програму генералног директора Рударско-топионичарског басена Бор Благоја Спасковског, где је централно место изградња нове топионице и фабрике сумпорне киселине. Добили смо нову рударску опрему за коп „Велики Кривељ“, предстоји проширење флотације, а следећи задатак је улагање у јамску производњу. Циљ нам је да РТБ Бор постане светска компанија и да се у Бору боље живи. То је заједнички задатак и радника и синдиката и пословодства – истакао је Небојша Радошевић и подсетио да предстоји и завршетак израде колективног уговора да би РТБ Бор могао у интересу радника да изађе из реструктурирања.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Синдикална страна

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…