Почетак Синдикална страна Избори у Самосталном синдикату РББ-а

Избори у Самосталном синдикату РББ-а

6 друго читање
0
0
1,561
Избори у синдикату

Промене – за права радника

 

Рудар Зоран Голубовић: „Дуго смо чекали изборе и добро је што ће бити промене синдикалног руководства које ће се више залагати за права радника“. – У Самосталном синдикату РББ-а има 1.300 бирача

 

После много година именовања руководства Самосталног синдиката Рудника бакра Бор одржани су демократски избори за представнике радника у Скупштини Синдикалне организације РББ-а, председнике подружница и председника Синдиката РББ-а кога бира Скупштина. Од новог руководства се очекује да се више него до сада залаже за права радника.

Зоран Голубовић-Дуго смо чекали демократске изборе у Синдикату и најзад смо их добили на захтев чланства. Добро је што ће, најзад, доћи до промене, јер очекујемо да новоизабрано руководство буде права спона између радника и пословодства и више се залаже за права радника – нада се Зоран Голубовић, надзорник у рудном телу „Т“.

– Очекујем да Синдикат, боље него до сада, штити права радника и да се залаже за боље услове рада и веће зараде – каже Славица Куртић, радник у командној соби „Јаме“.

Избори у синдикатуПраво да бира синдикално руководство има 1.300 чланова Самосталног синдиката РББ-а. На ове изборе дуго су чекали, па је излазност велика.

-У свим погонима РББ-а, после много година именовања, ово су прави демократски избори за руководство Синдиката. Од оних који су изабрани на најдемократскији начин радници с правом очекују да на најбољи начин заступају њихове интересе – оцењује Љубиша Миљковић, в. д. председника Самосталног синдиката РББ-а.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Синдикална страна

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…