Почетак Актуелно Измењен јавни позив за приватизацију ИПМ-а Мајданпек

Измењен јавни позив за приватизацију ИПМ-а Мајданпек

4 друго читање
0
0
759

Отварање понуда 17. августа

 

У складу са проценом вредности имовине на дан 31. децембар 2014. године, почетна цена износи 2.991.354.75 евра. – У структури капитала овог субјекта, 40 одсто припада РТБ-у Бор, а 60 ИПМ-у Мајданпек

МАЈДАНПЕК. – Агенција за приватизацију Републике Србије, 30. јула, објавила је измену јавног позива за приватизацију Индустрије за прераду Мајданпек и отварање понуда заинтересованих купаца заказала за 17. август. Измена за учешће у поступку јавног прикупљања понуда са јавним надметањем ради продаје имовине субјекта приватизације односи се на процењену вредност имовине на крају прошле године, па, по том основу, и на почетну цену, као и висину депозита.
Измењен јавни позив за приватизацију ИПМ-а МајданпекАгенција је објавила да се јавни позив објављен 27. маја мења у ставу који се односи на процењену тржишну вредност имовине на крају прошле године која је, према извештају овлашћеног проценитеља, нешто мања од три милиона евра. Зато је и почетна цена за продају имовинске целине, која износи 100 одсто процењене вредности имовине, сада 2.991.354,75 евра, што је за око пола милиона евра мање од износа објављеног у мајском позиву. Због цене се мења и висина депозита који су сва заинтересована лица дужна да уплате за учешће у поступку, а утврђени су и нови термини, па је продајна документација доступна до краја јула, а отварање понуда заказано за 17. август у просторијама Агенције, са почетком у 15 часова. Сви други подаци из јавног позива су остали непромењени.
У саставу ИПМ-а Мајданпек, после приватизације ФЕП-а Доњи Милановац (2008. године), послују „Златара Мајданпек“ и „Мегапласт“ Доњи Милановац. Запошљава 319 радника, од којих је 48 заинтересовано за напуштање радног места ако се одобри нови социјални програм. Заинтересована домаћа и страна правна и физичка лица за куповину имовинске целине овог субјекта имаће обавезу да преузму све запослене. Предмет приватизације је имовина која подразумева фабрике “Златару Мајданпек” и “Мегапласт”, односно грађевинске објекте у Мајданпеку, Дебелом Лугу, Бору, Књажевцу, Ваљеву, Пожаревцу и Мосни и ванкњижном власништву на три локације у Београду и једној у Нишу; земљиште у својини субјекта уписано у Мајданпеку, Дебелом Лугу, Мосни и Рудној Глави; опрема и залихе материјала, недовршене производње, готових производа од злата и сребра, као и остале залихе материјала, ситног инвентара, недовршене производње и готових производа.
У структури капитала Индустрије за прераду Мајданпек 40 одсто припада РТБ-у Бор, а 60 ИПМ-у Мајданпек.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…