Почетак Актуелно Извршни директор и председник кинеске компаније „Зијин Мајнинг“ о РТБ-у:

Извршни директор и председник кинеске компаније „Зијин Мајнинг“ о РТБ-у:

4 друго читање
0
0
3,037
Извршни директор и председник кинеске компаније „Зијин Мајнинг“ о РТБ-у:

Разматрамо све аспекте преузимања „Бора“, изјавио Лан Фушенг

Дошли смо да детаљно изучимо ситуацију у Бору и да, након тога, надам се, донесемо закључак о успостављању сарадње са РТБ-ом. Пројекат је добио велику подршку бившег и садашњег председника Србије, а у прилици смо да и са њима разговарамо и договоримо неке конкретне мере. Са пуним уверењем могу да кажем да што се тиче средстава, способности, опремљености и технологије, имамо све предуслове да овај рудник претворимо у елитни светски рударско-топионичарски басен, први по заштити околине, аутоматизацији и безбедности, рекао је Лан Фушенг, извршни директор и председник кинеске компаније „Зијин Мајнинг“
Извршни директор и председник кинеске компаније „Зијин Мајнинг“ о РТБ-у:РТБ
. – Пројекат који би за циљ требало да има успостављање сарадње између српског РТБ-а Бор и кинеског „Зијин Мајнинга“, са сигурношћу се може назвати међудржавним, с обзиром на то да иза њега, како је рекао извршни директор и председник кинеске компаније Лан Фушенг, стоје највиши државници двеју земаља.
Извршни директор и председник кинеске компаније „Зијин Мајнинг“ о РТБ-у:Овде смо са намером да детаљно изучимо ситуацију у Бору и да, након тога, надам се, донесемо закључак о успостављању сарадње са РТБ-ом. Из претходних сазнања стекли смо утисак да та групација има велика оптерећења и да тешко може да изађе на пут профитабилности и економске ефикасности, али смо уверени да, уз значајне промене, можемо да постигнемо неке резултате. Иначе, овај пројекат је добио огромну подршку претходног председника Србије Томислава Николића, који је у разговору са нашим руководиоцима привукао њихову подршку. Садашњи председник Србије Александар Вучић је управо због тога, да би се ова сарадња успоставила, посебно организовао и посету господина Николића нашој корпорацији да би испитао постоје ли и какве су могућности за то. Додао бих и да је наш председник Си Ђинпинг изразио добродошлицу председнику Вучићу – рекао је Лан Фушенг у Бору.
Извршни директор и председник кинеске компаније „Зијин Мајнинг“ о РТБ-у:Истичући и то да је бивши председник Србије имао прилику да види руднике у власништву „Зијин Мајнинга“ и да их је након тога, задовољан оним што је корпорација постигла, позвао „још активније“ да дођу у Србију и Бор, Фушенг је додао: – Управо захваљујући томе, да бисмо убрзали посао око приватизације, у Бор смо дошли са респектабилном делегацијом од преко 40 чланова. Размотрићемо све могуће аспекте преузимања „Бора“ и лично се надам да ће сарадња бити успешна. Иначе, са пуним уверењем могу да кажем да што се тиче средстава, способности, опремљености и технологије, имамо све предуслове да овај рудник претворимо у елитни светски рударско-топионичарски басен, први по заштити околине, аутоматизацији и безбедности – рекао је извршни директор и председник кинеске компаније „Зијин Мајнинг“ Лан Фушенг.
Четрдесеточлана делегација из Кине почетком марта разгледала је Рудник бакра у Мајданпеку, топионицу, „Велики Кривељ“ „Церово примарно“ и „Јаму, а у хотелу „Језеро“ на Борском језеру била је уприличена презентација РТБ-а Бор.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Отворена изложба фотографија “Зелени хоризонти: Уметност одрживог рударства у Србија Зиђин Копер”

Јавности представљени најзначајнији еколошки пројекти у Бору и Мајданпеку Иако је посао у …