Почетак Корпоративна одговорност Још једна донација борској Болници

Још једна донација борској Болници

3 друго читање
0
0
1,106

Душеци за Грудно одељење

 

Др Горан Јоксимовић: РТБ је дугогодишњи пријатељ борске болнице и ово није ни први, а надам се ни последњи пут, да на његову иницијативу и уз помоћ његових пословних пријатеља дођемо до вредних донација попут ових душека, али и других потрепштина: ћебади, постељине, радних униформи за особље. – Ако нам је циљ да будемо саставни део Европе, онда се морамо и понашати попут светских компанија, јер све оне помажу локалној самоуправи, болницама, деци, рекао је генерални директор РТБ-а Благоје Спасковски. – Грудном одељењу ће ових 28 душека много значити јер је врло важно да пацијентима буде удобно и да су овде људски смештени, а то је, поред терапије коју им дајемо, најбитније, казала је др Нела Митић, начелница Грудног одељења борске болнице
Још једна донација борској БолнициБОР
. – Двадесетак дана након што је РТБ Бор, у време када добар део града неколико дана није имао грејање, пацијентима на болничком лечењу и градској болници обезбедио 300 ћебади, стотинак јоргана и 50-ак грејалица као „прву помоћ“, а директор Рудника бакра Бор тада обећао „да се ради на томе да се обезбеде и додатне количине“, стигла је нова помоћ, овога пута Грудном одељењу, у виду донације 28 душека.
РТБ је дугогодишњи пријатељ борске болнице и ово није ни први, а надам се ни последњи пут, да на његову иницијативу и уз помоћ његових пословних пријатеља дођемо до вредних донација попут ових душека, али и других потрепштина: ћебади, постељине, пиџама, радних униформи за особље. Свака донација је вредна и значи нам много, нарочито када су овакве ствари у питању. Знате и сами какав је начин финансирања у нас, сваки динар који добијемо настојимо да искористимо за набавку апарата, инструмената, а овакве набавке су увек у неком „вакууму“. Зато је помоћ у овом делу драгоцена – рекао је директор градске Болнице др Горан Јоксимовић.
Још једна донација борској БолнициГенерални директор РТБ-а Бор Благоје Спасковски подсетио је да је сваки облик помоћи, макар то била само лепа реч или охрабрење за болеснике, веома значајна. – Здрави увек траже много, а људи који леже овде само једно – да оздраве. Зато је важно да се помогне увек када се може. РТБ је друштвено одговорна компанија и у том сегменту се понаша као све светске фирме. Јер, ако нам је циљ да будемо саставни део Европе, тако мора да буде и морамо се понашати попут светских компанија. Све оне помажу локалној самоуправи, болницама, деци – истакао је Спасковски.
Захваљујући се РТБ-у Бор и генералном директору што „имају слуха за потребе градске Болнице“, начелница Грудног одељења др Нела Митић је рекла да помоћ у опремању одељења душецима подједнако значи и пацијентима и лекарима. – Грудном одељењу ће ових 28 душека много значити јер је врло важно да пацијентима буде удобно и да су овде људски смештени, а то је, поред терапије коју им дајемо, најбитније – казала је др Митић.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …