Почетак Актуелно Мајданпек Јунска производња РБМ–а солидна

Јунска производња РБМ–а солидна

2 друго читање
0
0
649

Добра друга половина јуна

 

Остварен план на руди и раскривци на “Истоку 1”. – Подбачај на раскривци са Андезитског прста условљен расположивошћу опреме
Јунска производња РБМ–а солиднаРБМ
. – Да првих седам дана јуна није било застоја на примарном дробљењу, јунски производни резултати запослених у Руднику бакра Мајданпек вероватно би били знатно повољнији од остварених надохват планских захтева. Јер, за 27 дана на површинском копу, са више од 1,32 милиона тона укупних ископина, план је остварен са 81,39 одсто, иако су уз редовне обавезе у производњи, људски и други ресурси били ангажовани и на решавању инфраструктурних питања важних за планско проширење копа. У Флотацији су током друге две декаде јуна успели да надокнаде део изгубљеног због тешкоћа са примарном дробилицом и производни резултат подигну изнад 1.100 тона бакра у концентрату, уз одговарајуће количине племенитих метала.
Након почетних пехова, производња на “Истоку 1” се усталила, како на руди, тако и на јаловини. Подбацили смо само на јаловини са Андезитскг прста због расположивости пратеће опреме – прокоментарисао је учинак Андреја Марковић, помоћник директора РБМ-а за рударство. Он подсећа да је посебан проблем помоћна механизација, нарочито булдозери, за чијим радом постоји стална потреба на бројним местима.
Током јуна имали смо 12 возила у раду. За „подизање“ 13-ог недостајале су гуме – образлаже Братислав Благојевић, помоћник директора РБМ-а за електромашинство: – У оквиру текућег одржавања обавили смо доста посла захваљујући редовнијој набавци резервних делова и уља. Добро одржавање возила и путева, повољно време и редовно снабдевање, допринели су задовољавајућој расположивости тешких возила.

Битно уздрмани застојем на примарном дробљењу, у Флотацији су у наставку месеца урадили све како би остварили што већи учинак уз тражена искоришћења и квалитет. – Успели смо у томе, али и подигли часовну прераду млинских секција захваљујући ефикаснијем раду дробљења и система за просејавање – наводи Јелена Ђурић, управница Флотације, истичићу рад нових флотационих машина.Тако очекиваних 1.100 тона бакра у концентрату, уз одговарајуће количине сребра и злата, потврђују да је после лошег старта, највећи део јунских задатака, ипак, остварен.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…